söndag 24 augusti 2014

Ett nyfunnet nöje: Söndagens smakbit!Så klart man hakar på med ännu en smakebit. Tack vare den norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten kan vi ta del av andras "smakbitar" ur böcker som för närvarande läses, samt även själva bjuda på en sådan textsnutt. En riktigt kul idé. Kanske fungerar smakbitarna ibland rentav som en teaser att läsa böcker som normalt inte just alltid hamnar i vår självklara väg. Aldrig fel att vidga vyerna, även vad gäller läsning av böcker.

Den här söndagen blir det från mig en textbit hämtad från "En ond liten handling" av Elizabeth George (personligen en av mina favoritförfattare). Efter att väl lärt känna böckernas huvudkaraktärer; Thomas Lynley och Barbara Havers, så är man fast. I denna senast utkomna kriminalroman är Havers trots en upprivande händelse (som orsakar både förtvivlan och frustration) ändå i högform. Med humor och skärpa är hon lika härligt uppstudsig och viljestark som vanligt...


"Barbara försökte verkligen sköta sig på jobbet de två följande dagarna. Det innebar en rad möten med tjänstemannen från riksåklagarmyndigheten, och den enda trevliga stunden under de dagarna var när riksåklagaren vid ett tillfälle bjöd henne på lunch i den imponerande matsalen i Middle Temple Hall. Lunchen skulle ha varit ännu mycket trevligare om inte den kungliga advokaten hade velat diskutera fallet in i minsta detalj, men med orden om att den fattige inte kan vara så nogräknad ringande i öronen gjorde Barbara sitt bästa för att bidra med såväl kloka ord som espri till ett samtal som, om man skulle vara ärlig, fick henne att vilja lägga huvudet i potatismoset och dö av kolhydratförgiftning. Det här var den sortens uppdrag som hon tyckte särskilt illa om och hon misstänkte att detta var Isabelle Arderys sätt att hämnas på Barbara för vad hon hade gjort med sitt hår."

(Sid. 39 i "En ond liten handling" av Elizabeth George)5 kommentarer:

 1. Var länge sedan jag läste något av George, trevligt att få en återblick av Havers :)

  SvaraRadera
 2. Har några tegelstenar i bokhyllan av Elizabeth George, men de har inte blivit lästa ännu. Har däremot följt TV-serien.

  SvaraRadera
 3. Det är länge sen jag läste något av Elizabeth George. Vore kanske dags att återknyta bekanskapet. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 4. Jag tröttnade på Havers och Lynley någon gång runt bok tio. Det har inte blivit fler :)

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)