tisdag 17 februari 2015

"Hemlös" av Gail Carriger

Hemlös
Gail Carriger
Annorlunda, roande och oerhört spännande. Gillar verkligen detta, YA eller ej. Lite olyckligt att romanerna ofta ses med en rekommenderad läsålder för barn & tonår/ungdom/unga vuxna, istället för vuxen (vilket ju verkligen inte skulle utestänga unga från att läsa!), detta tror jag kan avskräcka och göra att man som vuxen inte "vågar" läsa böckerna. Om det nu är den rekommenderade läsåldern som utgör det simpla hindret (eller hemmavarande tonåringar bakom skämskudden) från att läsa Gail Carrigers böcker, går man miste om något riktigt kul att läsa, av en ganska onödig anledning. Man måste ju inte vara helseriös jämt, även om man är en förstockad vuxen, eller vad tycker ni? På det lokala biblioteket tillhörde bokserien vuxenavdelningen och troligen hade jag själv gått miste om dessa böcker utifall det varit på annat sätt. Vilket hade varit väldigt synd.

Jämfört med den förra #2 i serien; Chanslös, fanns dock en svaghet i denna och det var slutet, som jag själv tyckte var lite fånigt. Ett osmart slut kan delvis förstöra helhetsupplevelsen av en bok, det är en aning trist att det är så, när boken i övrigt är så bra som här.

Att beskriva handlingen i just Hemlös är en aning vanskligt, då risken att avslöja för mycket är stor. Därför blir det här ett sådant där något kortare bokomdöme (på det fria, något mer otyglade vis jag valt att skriva om böcker på denna blogg).

Så mycket kan nämnas att Alexia, trots "barnbekymmer" och hemlöshet, är i högform. En smakbit ur boken kan man läsa här och boken finns att köpa på: Adlibris, Bokus och Cdon.

Betyg:
* * * *

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)