onsdag 22 april 2015

Ett sätt att roa sig rysligt kungligt framöver: 4 (+1) x King!


Ni har väl inte missat nyheten att fyra av Stephen Kings klassiker kom ut i nyutgåvor som storpocket den 16 april?


Årstider (1983; "Sommardåd" och 1984; "Vinterverk")
Lida (1988)


Något annat att dessutom uppmärksamma för alla hängivna King-fantaster (gamla, nya eller återupplivade) är att Mr Mercedes nu går att förboka på bokus. Utgivningsdatum är den 15 maj.Har för egen del hängt med från allra första början 1980 (vid ca 11-12 års ålder önskade man nog sig ha övernaturliga krafter som Carrie!) och fortsatte därefter läsa samtliga böcker av King detta årtionde ut. Efter ett rejält uppehåll återupptäcktes så för ett år sedan denna geniala författares böcker, ojämförliga något annat i samma genre. Detta föranledde faktiskt att den här bokbloggen startades den 5 maj och första blogginlägg/bokomdöme i Bokhyllan blev då för: Under kupolen.

Förläggare (AB förlag) Johanna Haegerström uppgav i pressmeddelandet för mynewsdesk:

"Stephen King har aldrig släppts in i det litterära finrummet, men det är uppenbart att hans författarskap har börjat omvärderas. En rad svenska författare har kommit ut som King-fans, allt från PO Enquist till Maria Sveland. Den som inte har läst honom tidigare har en guldgruva att utforska – King är så mycket mer än bara skräck."

Även ett sådant avdammat och återupplivat King-fans som mig kan verkligen inte annat än hålla med i ovanstående. Så häng med! Strunta i "finrummet" och upptäck eller återupptäck böckerna av King of Horror med mig här på bloggen framöver. :)

Tips! Ett sätt att numera hålla koll på King: Följeslagarna4 kommentarer:

 1. Det är kul att det kommer nyutgåvor av skräckmästarens böcker. Och Mr Merccedes ska jag naturligtvis ha :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det kul! För mig såtillvida att skadan repareras; gallrade nämligen bort de gamla King-böckerna ur bokhyllorna på 90-talet, ångrar detta idag. Mr Mercedes ska bli spännande, genren thriller/noir klarar nog skräckmästaren galant!

   Radera
 2. Ja oj vad många King man läst, och tjocka var de också! Men, precis som för dig, så har det varit ett lååångt uppehåll. Kanske skulle ta och härma dig och återuppväcka den käre Mr King?!
  /Sys

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror nog inte det är så ovanligt att återupptäcka Kings böcker, speciellt inte nu då nyutgåvorna givits ut. Så härma gärna mig. King-böckerna som skrivits omdömen om här på bloggen finns i irl-bokhyllan, så de kan du låna av mig sen, om du vill. "Dr Sömn" har dock Maja tuggat lite på... Också en bok att välja tugga på för en valp som är vaken en natt! :)

   Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)