tisdag 11 augusti 2015

Ätbar trio

Ett ruggigt svårt tema bjöd Lyrans Noblesser på denna vecka, trots att intresset för ätbart och matlagning/bakning ligger mig så varmt om hjärtat! Temat skall denna vecka handla om; "sån't som är ätbart och detta något ska dessutom finnas med i titeln." Okej, gör väl ett försök!

"Berätta om tre böcker vars titel innehåller något att äta! Ni får vara hur kreativa ni vill!"

Börjar med;

Kaffe med rån av Catharina Ingelman-Sundberg
Tyckte väl inte så speciellt mycket om denna kriminalkomedi, första delen i serien om pensionärsligan, kanske har det med trovärdighetsproblem att göra (har själv till största del arbetat inom äldrevård/omsorg), därmed inte sagt att andra uppskattar den och upplever handlingen ha ett ganska stort underhållningsvärde. "Rån" är kanske lite tvetydigt om det går att äta i det här fallet, men kaffet går ju bra att sörpla i sig.


...nästa bok har läsålder 3-6 år, men roar säkert alla åldrar:

Här dansar Herr Gurka av Lennart Hellsing
"Här dansar Herr Gurka
både vals och mazurka
grön är Herr Gurka
grön är hans bror
båda har strumpor
ingen har skor."
Hur bra är inte det! Gurka är helt klart ätbart (speciellt sommartid) och titelns gröna, dansande Herr Gurka i strumplästen torde vara en ganska schysst uppenbarelse.


...och så får jag lov att kanske fuska lite med en kokbok, för inspirerande är den:

Säsongens mat - sund, äkta och närodlad av Ewa Skiöldebrand
Nyttig mat (som gör oss så friska och pigga det nu är möjligt) handlar ju även om att välja mat som är "äkta"; så naturliga och närodlade produkter som möjligt, välja det som årstiden erbjuder. GI-recept och klimatsmarta matval, månad för månad. Rekommenderas! :)


6 kommentarer:

  1. Har inte läst någon av böckerna i din trio.

    SvaraRadera
  2. Gurka är nog min favoritgrönsak, speciellt inlagda sådana :)

    SvaraRadera
  3. Lennart Hellsing är bra :)

    SvaraRadera
  4. Herr gurka gillar jag :) Kaffe med rån har jag på plattan så den skall läsas så småningom.

    SvaraRadera
  5. Den sista blev jag nyfiken på! Tack för tipset!

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)