fredag 28 augusti 2015

Spänningsutmaningsbok i september: Illdåd


För Spänningsutmaningen (Mias bokhörna) i september kändes det tryggt att välja Dick Harrisons tredje historiska spänningsroman; Illdåd, som är den fristående uppföljaren till Niding och dessförinnan Ofärd (romandebut).
Tyckte riktigt bra om dessa tidigare två romaner av Dick Harrison, blev därför förstås lycklig när jag så här sent omsider upptäckte denna tredje uppföljare (som kom ut 2012). Så från senaste biblioteksbesöket fick naturligtvis detta Illdåd följa med mig hem, för att delta i spänningsutmaningen kommande höstmånad som nu står för dörren.

Så här beskrivs handlingen från Ordfront förlag:

"Svetten rinner på den fruktade stridsmannen Ulvbjörn Vamodsson. Det är en ovanligt het sensommar på Själland omkring år 670. Östgötahövdingen Ulvbjörn har just kommit tillbaka från Erin, den gröna ön, där han räddat livet på stormannadottern Tuva. Hon ska giftas bort med danernas härskare Frode Halvdansson i den rika byn Lejre. Men ett illdåd väntar runt hörnet. 
Redan morgonen efter ankomsten hittas Tuvas far Rolf mördad. Någon har tagit sig in i hans rum och dödat honom genom upprepade spjutstötar rakt genom kroppen. Tuva, som är arg på sin far för tvångsäktenskapet, misstänks för brottet. När också Ulvbjörns egen son Grimoald dras in i det dödliga spelet inser Ulvbjörn att han själv måste hitta mördaren. 
Men ingen, inte ens Frode, tycks vilja hjälpa honom. En av Ulvbjörns få allierade blir den mystiska själländskan Gerd, som liksom Tuva räddats från härjarna på Erin. De ger sig ut på en jakt som snart visar sig bli både blodig och farlig. Någon eller några är uppenbarligen beredda att gå över lik för att hindra sanningen från att komma fram."

När boken är färdigläst kommer omdöme att finnas på denna länk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)