måndag 24 augusti 2015

Utlottning hos Mias bokhörna


Missa inte att vara med på utlottning av bok/böcker i Mias bokhörna!
(Sista dagen att anmäla sig är den 30/8).

Själv prövar jag lottlyckan för Etthundra mil av Jojo Moyes som beskrivs som "en oförglömlig roadtrip genom Storbritanniens klassamhälle". Lät lockande tyckte jag, liksom vidare bokbeskrivning från förlaget (Printz Publishing):

"Jess Thomas' liv suger. Hennes man har stuckit och hon tvingas ha dubbla jobb för att försörja sina två barn. Styvsonen Nicky kommer ständigt hem från den ruffa kommunala skolan med nya blåmärken, och stänger in sig med datorn på sitt rum. Dottern Tanzie är lite av ett mattegeni, men när hon erbjuds en plats på en trevlig privatskola räcker pengarna inte till. Om hon inte kan vinna första pris i Skottlands matematikolympiad? Men Jess har varken bil eller pengar till tågbiljetter. IT-miljonären Ed, med ett eget kaotiskt förflutet, blir av en tillfällighet deras riddare i skinande rustning. När han erbjuder sig att köra den lilla familjen, inklusive illaluktande hunden Norman, tvärsigenom England till Skottland är det hans första osjälviska gärning på åratal - kanske någonsin. Men kommer de att hinna? Och om de gör det - kommer deras problem att vara över?"

Ps. Ännu en bok finns för utlottning hos Mia, för den som så också/hellre önskar: Av skuggor märkt av Marianne Cederwall.2 kommentarer:

  1. "Etthundra mil" var klart läsvärd tycker jag. Gillade också hennes "Livet efter dig". Båda handlar på sätt och vis om att ta sig innanför skalet på människor som har byggt upp starka murar runt sin personlighet av olika skäl.
    /Sys

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)