fredag 20 november 2015

Jag har en plan, men inte tajmad och klar in i minsta detalj

Äntligen fredag!

Utanför fönstret dansar de första snöflingorna ned från himlen denna dag detta år. Och i bokhyllan står de olästa pocketböckerna. Det har samlats så pass många nu (inalles 13 stycken) och planen är att sätta fart att läsa dessa. Men vilken skall man börja med?


Vill läsa NU!: Midvintermörker (Lars Wilderäng).

Vill läsa snart: Nådastöt (Louise Penny), Och bergen svarade (Khaled Hosseini), Vägen (Cormac McCarthy), Cirkeln (Mats Strandberg / Sara Bergmark Elfgren).

Passande att läsa (med tanke på nuvarande läsfokus; feelgood och historiska romaner) skulle det vara med: Och så levde de lyckliga (Lucy Dillon) eller Gracelin O'Malley (Ann Moore)

Borde ha läst för länge sedan (stått länge olästa): Kunzelmann & Kunzelmann (Carl-Johan Vallgren) och Himmelsdalen (Marie Hermanson).

Känner inget större inspiration att sätta igång med: Kvinnan som gick till sängs i ett år (Sue Townsend), För mycket lycka (Alice Munro), Om en Buick 8 (Stephen King).

En tjockis som kanske passar att spara till vårvinterläsning?: Flickan från ingenstans (Justin Cronin).


Falla för vad man är frestad av för stunden eller välja det som passar... eller kanske börja beta av surdegarna? Nej, planen är långt ifrån tajmad och klar in i minsta detalj.


Ha en god helg!
animated-reading-smiley-image-0006


5 kommentarer:

 1. Om du har läsfokus på goda, glada, varma romaner så ska du inte läsa "Vägen". Vår bokklubb röstade fram den som den svartaste svarta bok vi läst, den hemskaste dystopin, det ruggigaste i mannaminne. Den släpper inte taget om en och den är fruktansvärd - och bland det bästa jag läst på samma gång.
  Joelinda / Boktanken

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har sett filmen, så jag förstår så väl vad du menar! Mycket mörkt och mycket dystert, men filmen var så otroligt bra och ser fram emot att läsa boken... men kanske inte riktigt än. ;-)

   Radera
 2. Lättläst feelgood att varva allvarligheter/ruskigheter med; Och så levde de lyckliga. Annars tycker jag nog att du ska beta av "listan" i just den ordning som du har skrivit upp den i!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med! Dillons fluffiga bok ligger riktigt bra till där efter Wilderängs actionladdade. ;)

   Radera
 3. Falla för det du är frestad av så klar:)! Men måste ändå rösta för Munros noveller, så fina. De kan man läsa någon då och då, det gör dem mest rättvisa tycker jag.

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)