fredag 4 december 2015

Helgläsning: Två som får företräde och två som får vila till sig


Vatten upptappat - check! Ved inburen - check! Ficklampor kollade - check! Redo för eventuell strömlöshet i hårt blåsväder - check! Är man lantis så är man beredd. Även förstås beredd inför helgens läsning:

Lättlästa Sekten på dimön (Mariette Lindstein) och de små korta julberättelserna i I år blir det nog bättre (Maeve Binchy) får över helgen helt ersätta Mobergs Invandrare och Dillons feelgood.

Sekten på dimön som är ett korttidslån (och dessutom en rejäl tjockis på 500 sidor) får bli huvudsakliga fokuset framöver. Läste vad som stod om författaren Mariette Lindstein på Mörkersdottir Förlag (läs här), förstod sen klart att det handlar om en författare som av egen erfarenhet är väl insatt i hur en sekt fungerar, hur människor lockas in i den, vilken effekt den har på medlemmarna och kvardröjande effekt för de som lyckats ta sig ur den. För hennes del handlade det om Scientologerna. Författaren är romandebutant och denna bok är en första del i planerad trilogi. Ruggigt tema, men oerhört intressant!


1 kommentar:

  1. Kul att du ska läsa min bok i helgen! Ska bli intressant att se vad du tycker. Men en sak har du rätt i, jag var med i sekten i 25 år innan jag lyckades fly. En hel evighet. Ha det så mysigt framför brasan!!! Mvh, Mariette

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)