lördag 4 juni 2016

Titta in hos The Cabinet of Miss Magic och välj fem favoriter i maj

I slutet av varje månad listar bokbloggen The Cabinet of Miss Magic fem favoritsaker. Vad var du besatt av under föregående månad? Det kan röra sig om allt från böcker, film, godis och prylar...

Passa på och tipsa om vad just du var besatt av i maj, länka till "Miss Magic" inlägg och skriv en liten kommentar om det där. Klart man ställer upp med en funderare som kan generera en sådan favoritlista.

Sagt och gjort - här är den:


1. Kokböcker! Stor besatthet föregående månad, tror det avtagit lite nu. När smarta kostrådgivare och medicinskt kunniga skriver kokböcker om lågkolhydratkost blir det mäkta spännande.

2. Ensam på Mars av Andy Weir. En bok att läsa långsamt, väldigt speciell och väldigt bra. Håller på med den fortfarande och önskar så innerligt att den på Mars kvarlämnade Mark Watney klarar sig med livet i behåll tills han blir hämtad.

3. En onödig pryl; ibland kul, ibland frustrerande: Veggie Twister. Skruvade grönsaker i girlanger av spiraler eller tunna serpentinspagetti. När det fungerar är det förstås toppen, skoj att trolla fram lockigt snirkliga skurna grönsaker med, men ibland fruktansvärt frustrerande när det slirar... verkligen kinkig denna onödiga köksmanick. Dessa tunna roligt skurna grönsaker (när grejen funkar) kan kanske få en del barn att äta mera grönsaker - inte så dumt tips. Men en bättre konstruktion för en sådan köksgrej önskar man faktiskt, något snille som vill ta på sig tänkarhatten?


4. Godis går ju bort, men snacka om gott med Västerbottenost! Var verkligen besatt av den osten föregående månad. Funkar ju till allt; riven i mat, som gräddade ostchips, eller bara precis som den är - som en bal på slottet; "alldeles... alldeles underbar". Gjord på svensk mjölk dessutom, efter att ha läst den här artikeln inser man att det verkligen är helt rätt att välja mejeriprodukter från svenska mjölkbönder. Arla Prästost och Västerbottenost får det bli hädanefter. Parmesan går bort.

5. Känner att det blev lite väl mycket köksrelaterat nu... För att återgå till det bokliga (för det är ju faktiskt en bokblogg!) kommer här den sista favoriten på listan, inte "Månadens bästa bok" utan därutöver en favorit p.g.a sin lättsamhet och humor: LCHF for the next generation: vad de borde lärt dig i skolan om mat av Lars-Erik Litsfeldt, (mitt bokomdöme finns här). Visserligen hör man förstås till den föregående generationen och inte den nästa, men den lilla boken roade mig mycket med fyndig text och träffsäkra illustrationer. Rekommenderas.


Snurrig gurka med onödig (men kul!) pryl:


2 kommentarer:

 1. Så kul att du ville lista dina favoriter! :D
  Veggie twistar låter mycket intressant. har aldrig hört om men skulle själv vilja testa. :)
  Och ja! Västerbottensost for life! Så himla gott! :)

  SvaraRadera
 2. Ensam på Mars :) en av de böcker som jag tyckte allra mest om 2015 och som jag fortfarande rekommenderar!
  Västerbottenost - en av anledningarna att jag inte skulle kunna följa i yngste sonen spår och bli vegan!
  Önskar dig en fin helg!

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)