torsdag 13 oktober 2016

Gott och blandat i läsväg


Att läsa om amerikanska presidenter, eller eventuellt blivande sådana, är spännande. Barack Obamas böcker lästes med stort intresse (och beundran... får jag väl tillstå). Men nu då? Att se i kristallkulan är ganska skrämmande. Och så är det då det där med att man vill vara lite beredd på vad som väntar bakom hörnet. "Drottningen av kaos" (Diana Johnstone) låter ju inget vidare, men den nyutkomna titeln "Trump och vredens Amerika" (Laura Saarikoski och Saska Saarikoski) låter ju lika förfärligt det, om inte värre.

Från skräck i verkligheten till skräck i fiktionen:


"Grottan" av Eva Ullerud är en novell, endast 11 sidor, som nu går att få ladda ner som en liten present
(e-pub) om man skriver upp sig för nyhetsbrev från Mörkersdottir förlag & Swedish Zombie. Novellen var riktigt bra(!), ganska makaber men gillade den faktiskt.

Blev lite besviken över Nobelpriset i litteratur som inte fick gå till någon författare i litteratur, hade hoppats på Ngugi Wa Thiong'O... ja, skrev ju om det tidigare här. Trodde denna gång äntligen att man skulle få rätt, men icke! Bob Dylan... snopet.


Känns ändå som en vinst att Kulturkollo läser valt Mary Shelleys "Frankenstein" till kommande cirkelbok - vilken tur! Länge velat läsa denna klassiker och nu kom den välbehövliga pushen. Häng med du också! Samtalet börjar enligt uppgift vecka 44.

Hämtade boken från biblioteket idag, ganska bra att sidantalet bara är lite över 200, tillfälligt rätt trött på alla böcker som stadigt ska behöva ligga på mellan 500-600 sidor...
Kulturkollo läser på fb

1 kommentar:

  1. Jag tror du kommer gilla Frankenstein. Jag älskar den verkligen. Så bra. Och jag håller med om att det är skönt med lite kortare böcker ibland. :)

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)