fredag 30 december 2016

Årets bästa bok 2016

Mia som så fint detta år fått oss att fundera ut vilka månadernas bästa/mest spännande böcker varit, undrar så här i slutet av 2016:

"vilken är Årets absolut bästa bok"?

Och för att vara lite ful, ful som ett troll, väljs ingen av böckerna som tidigare valts till "Månadens bästa bok" 2016, utan istället en omläsningsbok (som jag redan här på bloggen har skrivit om, men inte detta år, utan i början av föregående år, då boken första gången lästes).

Rätt ovanligt att jag läser om böcker som inte är klassiker, men för trollen i Kleptomania av Kristina Hård gjordes ett undantag, utan tvekan.

Precis läst ut den som e-bok, nyutgiven på nytt förlag, och ja, hur fantastik-fantastiskt BRA är den inte, återigen! Skall definitivt försöka uppdatera/skriva om det tidigare bokomdömet här på bloggen så småningom.


"Den värsta tågolyckan i modern tid sker en sommarnatt i den djupaste skogen. Inga överlevande hittas. Inte förrän Linus Kaiser efter flera veckor stapplar ut ur skogen mil från själva olycksplatsen. Förvirrad, undernärd och med svår minnesförlust.
År senare är hans luftskeppsimperium en framgångssaga som ingen kan förstå hur det gått till. Själv är han döende i cancer. När Ingra Varg vill veta sanningen bakom framgången och alla pengar beslutar han sig för att avslöja vad som egentligen hände i skogen.
Hittade han något därute i skogen eller var det något som hittade honom..."

5 kommentarer:

 1. Hua hua, det där låter inte som min typ av bok ;-) Men intressant ändå när du korar den till Årets bästa bok!

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset! Den låter jättespännande och kuslig!

  SvaraRadera
 3. Låter ganska skrämmande...

  SvaraRadera
 4. Men... det här låter som något för mig :)

  SvaraRadera
 5. Oj den måste jag läsa, låter urbra

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)