lördag 14 januari 2017

Facklitteratur del 2/3: Snart i bokhyllan

Nix! Ett par bokinköp från bokus gick inte att motstå. Snart i bokhyllan:


Food pharmacy: en berättelse om tarmfloror, snälla bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat av Mia Clase och Lina Nertby (boken finns nu till 25% rabatt på bokus). Provade AiP-paleo (AiP = Autoimmune Protocol) ett tag, för att se om det fanns en koppling till/kunde ha positiv inverkan på morbus ménière, blev dock ingen framgång, men nyfikenheten på antiinflammatorisk kost kvarstod. Därför lät det, som boken beskrevs handla om, riktigt intressant:
"Att leva ett så friskt liv som möjligt är till stor del kopplat till vad du äter. Bloggen Food Pharmacy, som drivs av Mia Clase och Lina Nertby Aurell, handlar om just detta. Nu kommer också boken om hur du äter den mest hälsosamma och antiinflammatoriska maten, och allt serveras med en rejäl portion humor.

Det här är en berättelse om inflammation, tarmfloror, onda och goda bakterier, vetenskapliga studier, hypokondri, metaanalyser, gurkmeja och antiinflammatorisk mat – dessutom förklarat på ett mer lättillgängligt sätt än du någonsin kunnat ana. Självklart med recept och fakta om de antiinflammatoriska hjältarna i köket – som du snart inte kommer att kunna vara utan.

All fakta är väl underbyggd genom professor Stig Bengmark, f.d. chefskirurg och klinikchef på Lunds universitet, med över 30 års erfarenhet av forskning på magens bakterier och hur maten vi äter påverkar kroppen. Han menar att alla kroniska sjukdomar har en och samma orsak – ett uttröttat immunförsvar orsakat av kronisk inflammation. Därför ville Mia och Lina ta reda på hur man kan leva så antiinflammatoriskt som möjligt. Det kommer du också vilja."

LCHF 2.0 fisk & grönt av Åse Falkman Fredrikson och Anna Hallén. Ännu en ny bok av dessa två kostrådgivare som samtidigt med sin kunskap om mat/hälsa, deras goda recept och all fin inspiration, dessutom sprider sådan positiv energi! Delar verkligen åsikten (skulle vilja kalla det insikten) om att var och en individuellt själv måste avgöra vad de mår bäst av, att allt inte passar alla och att alla inte reagerar på samma sätt, gäller ju såväl kost som så mycket annat. Detta är något vi borde acceptera och därmed inte kritisera varandra så mycket för hur vi väljer att anpassa vår kost till att försöka må så bra vi kan.

Tidigare på bokbloggen skrivit om deras första bok här. Och den här nya, ja den måste man ju bara ha! 😊

Varierande grad av lågkolhydratkost borde vara normalkost och bli av med stämpeln bantningsdiet. Tycker jag.😏


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)