torsdag 11 maj 2017

Helgfrågan v. 19

Mias bokhörna arrangerar helgfrågan. Den här veckan får vi frågor x 4, och då gäller det att vara lite förutseende angående fredagens bestyr kring detta:

"Vad äter ni? (gärna recept) Vad läser ni? Vad ska ni titta på film/tv-serie, eurovision eller bio? Vad smaskar ni på?"

Funderar på att ställa in ett paket fryst makrill i kylen i kväll, för att göra Makrill i kokossås till middag i morgon. Toppengott! Gillar att bena ur makrillfiléerna, det går så bra med pincett och benen sitter i en enda jämn rad i mitten av filéerna längs med, så det är lätt. Receptet är även mejerifritt.

Sändebudet av Gustafson & Kant, väldigt bra och spännande. Hunnit halvvägs.


Med risk att verka "mossig"... gillar ju Antiques Road Trip, men inte lika förtjust i de avsnitt som går nu som kallas Celebrity Antiques Road Trip, där kändisar hänger på antikexperterna, tycker det då blivit lite smått flamsigt och tramsigt.

Åh, visst! Cravings kan vi väl alla ha lite till mans emellanåt, mer eller mindre. Saltlakritsmandlar är då den största favoriten! Snabbfixat dessutom. Inget socker såklart, men den med högt blodtryck bör förstås vara försiktig med lakritspulver (i sådana fall kanske dessa pepparkakskryddade mandlar passar bättre).

Jamen det där var ju inte så svårt! Krävde inte så mycket tankeverksamhet heller.😁


(Helgfrågan och länkar till andras svar hittas till helgen här.)

36 kommentarer:

  1. Sändebudet ligger och väntar att bli läst här också!

    SvaraRadera
  2. makrill i kokossås låter inte göteborgskt....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha! Nej verkligen inte. :D

      Radera
  3. Sändebudet ska jag lyssna på har jag tänkt. Lakrits får jag inte äta, men förra julen syndade jag och gjorde lakritsmandlar så nu har jag förätit mig på det, hihi.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lätt gjort! Att föräta sig på det, alltså... :D

      Radera
  4. Aha man ska inte äta lakrits om man har högtblodtryck, blir det högre då?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp! Lakrits och salmiak höjer blodtrycket, även om effekten varierar från person till person. Ämnet som ställer till det och finns i lakritsroten kallas glycyrrhizinsyra. Förutom förhöjt blodtryck nämns också kaliumbrist, svaghet och svullnad p.g.a. vätskeansamling hos personer som ätit för mycket lakrits. Usch, kanske blev det nu för skrämmande med denna lakrits-varning... men grejen är ju att det rör ett omåttligt ätande av det, sällan mängder de flesta av oss kommer upp i. ;)

      Radera
  5. Makrill och kokos låter verkligen annorlunda!

    SvaraRadera
  6. Jag tycker också om Antiques Road Trip! Ha en bra helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mysigt program. Tittar väldigt lite på TV numera, men det där gillar jag. :)

      Radera
  7. Låter lovande, ha en skön helg!

    SvaraRadera
  8. Makrill i kokossås låter ju helt fantastiskt, älskar makrill. Brukar inte äta så mycket av den, tyvärr, för jag brukar få äta den i flera timmar sedan :o

    SvaraRadera
    Svar
    1. Usch, det lät ju inget vidare... ;)

      Radera
  9. Makrill i kokossås lät intressant.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkar konstigt, men blir väldigt gott. :)

      Radera
  10. mamma gjorde så god makrill dock icke i kokossås. låter exotiskt. jag gillar lakrits men jag är medveten om att det är blodtryckshöjande. som så mycket annat...

    SvaraRadera
    Svar
    1. En får så egendomliga receptidéer ibland. Kokosmjölk, lime och makrill blev ett lyckat resultat av en sådan, hur underlig kombinationen än verkar... ;)

      Radera
  11. Det där programmet kanske dottern skulle vara intresserad av...

    SvaraRadera
  12. Jag vet knappt hur makrill smakar men förstod att det var en bra fisk att äta när jag läst Food Pharmacy. Saltlakritsmandlar har jag inte hört talas om tidigare men det måste jag testa någon gång! Det är många som inte äter socker nu på jobbet så det kommer mer och mer alternativa saker när vi har vårt gruppfika. Som att även skära upp melon eller ha med nötter av olika slag (som tur vad så är ingen allergisk än där).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Väldigt bra att alternativen till sockriga saker blir vanligare även i sociala sammanhang. :)

      Radera
  13. Saltlakritsmandlar lät ju spännande! Synd att jag inte äter varken nötter eller lakrits numera men intressant lät det verkligen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åtminstone ett bättre alternativ till sötad lakrits. :)

      Radera
  14. Makril i kokossås låter annorlunda, äter inte fisk men kokos kan vara gott i vegetariska maträtter. ;) saltlakritsmandlar låter spännande, skulle jag kanske ta och testa någon gång ;) sändebudet har jag tänkt lyssna på framöver.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kokos är gott till mycket.

      Radera
  15. Saltlakritsmandlar låter gott! Det måste jag testa någon gång!

    SvaraRadera
  16. Sändebudet ska jag så småningom kanske läsa :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte lika bra som de två föregående, men man vill ju veta själva lösningen av "fallet", och just det fick dom till riktigt bra! :)

      Radera
  17. Jag lagar sällan makrill, kanske det vore en fisk att prova.

    SvaraRadera
    Svar
    1. God fisk värd att pröva om man inte gjort det. :)

      Radera
  18. Jag har inte sett ett endaste TV-program och inte läst en enda ynka rad, men jag har firat rejält.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men det förstår jag fullkomligt! Grattis till dig! :)

      Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)