torsdag 20 juli 2017

Helgfrågan v. 29

Mias bokhörna arrangerar inför varje veckoslut helgfrågan. Frågan att svara på inför kommande helg är denna:

"Jag har en rejäl hög med böcker att blogga om, samt några ljudböcker och högen växer. 
Vad gör ni när det blir så? Eller tillhör ni den ordentliga som bloggar om böckerna direkt. I så fall får ni gärna tipsa mig."

Oftast en bok i taget, men som max kan det bli tre böcker emellanåt, inte fler än så. Recensionsexemplar vill jag nog försöka skriva ihop något för så snart som möjligt, men ibland vill man ju få tid att tänka till lite först, och det gäller ju även för enklare bokomdömen.

Brukar för att komma igång först skriva utkast med citerad bokbeskrivning, bild, länkar, betyg, o.s.v., det går ju fort. Sen är det ju bara (nåja, bara och bara...) att komplettera med en någorlunda genomtänkt egen text. Mina recensioner och omdömen blir nog ganska skiftande sinsemellan, men låter det nog vara så också fortsättningsvis, brukar för det mesta få bra flyt när jag skriver på det sättet.

Som bokbloggare har man ju sen förmånen att tillåtas svepas med av allt toppenfantastiskt man läser, samt bli lite "babblig" och känslostyrd mellan varven... tror jag. Det underlättar nog att inte ha alltför stora prestationskrav, oftast kan man nog bidra med något hyfsat okej ändå. Huvudsaken det känns bra, uppiggande, roligt och att man är någorlunda nöjd med det man möjligen lyckats förmedla.😉

Bonusfråga var det visst en också:

"Läser du något bra nu?"

Ja verkligen! Fullkomligt fast i Margaret Atwoods Syndaflodens år. Att kunna skriva något sådant, fullkomligt genialt. En sån bok man både bävar och ser fram emot att blogga om. Ta ett djupt andetag.😊Helgfrågan och länkar till andras svar hittas till helgen här.

22 kommentarer:

 1. Härligt att hitta en sådan bok. Ser framemot din recension om den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen toppen. Bokomdömet finns här: http://ibokhyllan.blogspot.se/2017/07/syndaflodens-ar-av-margaret-atwood.html

   Radera
 2. jo, bäst att skriva innan man glömt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vissa böcker kan det vara på det sättet med.

   Radera
 3. Atwood är ett geni. Ser just nu tv-versionen av The Handmaid´s Tale. Missa inte Oryx & Crake - äsch, allt hon skrivit är bra!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läste Oryx & Crake när den kom ut i pocketformat 2003, tyckte den var väldigt bra, jättekonstig men på ett fantastiskt vis. ;)

   Radera
 4. Ser att vi gör ungefär likadant med våra recensioner. Det brukar lossna när man fixar ihop utkastet :)

  SvaraRadera
 5. Ja man måste skriva innan man glömmer och de bästa recensionerna blir ju oftast med boken färsk iminnet, men vissa böcker blir sämre/bättre av att det har gått några dagar och boken har fått landa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så där är det ibland, man måste på något vis smälta det man läst innan det går att få ner något vettigt... eller halvvettigt. :D

   Radera
 6. Det är det personliga i recensionerna som jag gillar hos bokbloggarna. Jag läser ofta böcker efter det att de rekommenderats bland bokbloggarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här, blir också väldigt inspirerad av andra bokbloggare. Läsandet har fått en annan dimension sedan man började följa och skriva bokblogg själv.

   Radera
 7. Syndaflodens år ligger i min hög och väntar. Tyckte väldigt mycket om första boken!

  SvaraRadera
 8. Precis. Bara man är nöjd med det man vill förmedla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller halvnöjd, ibland är det svårt. ;)

   Radera
 9. Atwood är en fantastisk författare. ett nobelpris vore på sin plats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen precis! Det tycker verkligen jag också. :)

   Radera
 10. Jag har inte läst någon av böckerna i serien. Jag borde kanske testa någon gång trots att de inte verkar tillhöra en genre jag normalt sett läser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Testa ändå! Känner att man ibland fortfarande kan bli positivt överraskad, trots att genren inte alltid stämmer med vad man tror att man gillar.

   Radera
 11. Har endast läst en bok av Atwood, men har varit sugen på att läsa mer av henne på sistone.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uppmärksamheten verkar ha ökat i och med filmatiseringen av Tjänarinnans berättelse. Välförtjänt förnyad uppmärksamhet. :)

   Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)