fredag 4 augusti 2017

Bokpaus med Stengudarna

"Detta är en stor dag för vetenskapen. Det senaste hundra åren har varit ett helvete. Domedagsprofeterna och miljökämparna har oavbrutet talat om för oss att vi är så gott som döda, och så, vips, hittar vi inte bara en ny planet utan dessutom en som är perfekt för nytt liv. Den här gången kommer vi att vara försiktigare. Den här gången kommer vi att lära oss av våra misstag. Den nya planeten kommer att bli ett hem för universums första avancerade civilisation. Den kommer att vara en demokrati - för oavsett vad vi säger offentligt kommer Östra Kalifatet inte att tillåtas ta sig närmare än en yattokilometer från den. Vi skjuter ner dem innan de landar!"

Sidan 13; Stengudarna av Jeanette WintersonEtt något förkortat citat av baksidestext:

"På planeten Orbus är alla genetiskt förbättrade men uttråkade till döds. Det är en värld som är väldigt lik jorden, och som liksom jorden lider svårt av effekterna av klimatförändringarna. Det är en värld där allt har gått förlorat. Så upptäcks en ny planet, perfekt för mänskligt liv. Där finns bara ett problem - dinosaurierna. En expedition lämnar Orbus för att ta itu med dem.[...]
Med stora kliv genom tid och rum är detta berättelsen om en värld som upprepar sig, om misstag som upprepas - och om möjligheter till förändring."

Länge velat läsa något av Winterson. Och så uppenbarade sig då denna lilla pärla, så passande för den bokliga smakinriktningen. Smaken av kaffe har dock fått ge vika för smaken av örtte. Koffeinfritt och fint. Så är det nu. Därför blir bloggens bokfika-inlägg "bokpaus" istället. Upplägget lika. Skriver fortfarande dessa i huvudsak för att det är roligt. Koffein kan man läsa om här (wikipedia). Knappast en psykoaktivt centralstimulerande drog - vars positiva effekter således försvaras högljutt - som passar för den uppstressade tillvaro vilken är mångas just nu. Men det är bara en åsikt. Min relativt nyförvärvade åsikt. Numera. Take it or leave it.

animated-laughing-image-0022


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)