fredag 11 juli 2014

"Gatukatten Bob" av James Bowen

"Gatukatten Bob"av James Bowen
("Berättelsen om hur en man och en katt
tillsammans fann hopp på gatorna")
Gillar du katter och dessutom bara planerar att läsa en enda bok i sommar, läs då: "Gatukatten Bob" av James Bowen.

Alla människor bär på en historia och det här är en väldigt fin liten sådan berättelse och såsom ett exempel  kan den verkligen bekräfta hur viktiga våra katter (liksom hundar, för all del!) kan vara för oss i olika livssituationer.

James Bowen var gatumusikanten med trassligt förflutet som gavs en andra chans och fick nytt hopp, mycket detta tack vare "färdkamraten"; gatukatten Bob.

Det är så lustigt detta hur olika vi ser på våra husdjur egentligen. Vissa ser på dessa som ägodelar, något att slentrianmässigt utfodra och rasta, samma sorts personer (fast utan husdjur) är det säkert också oftast som ställer frågan om de inte är dyra, kostsamma. Sen är det då oss andra som i våra husdjur ser någon liten att ta hand om, en någon som kommer att bli oss en osviklig vän, en värdefull följeslagare, någon vi känner stort ansvar för att ge ett bra liv genom god omsorg och massor av kärlek.

Författaren till denna självbiografiska bok var tveksam inför förslaget om dess tillkomst, tur att det ändå blev en bok till sist, för detta är riktigt bra.

Tips: "StreetCatBob" finns för övrigt på twitter.

 (Senare kompletterande länk till inlägg om sist utkommen bok av James Bowen: "Mitt liv med Bob".)

Betyg:
* * * * *

1 kommentar:

  1. Läste ut den igår kväll; mycket lättläst och bra! Var tvungen att gå ut på Youtube och kolla in några klipp med Bob & James på direkten. Vilken katt!
    /Sys

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).