måndag 22 september 2014

"I det förflutna" av Kate Morton

"I det förflutna"
Kate Morton
Efter att tidigare läst "Den glömda trädgården" (OBS! Riktigt bra!) av samma författare, var detta något av en besvikelse, tyvärr. Betonar att det ju självklart bara är mitt eget tycke. Smaken är ju naturligtvis olika och så även vad man tycker om denna roman. Den tog åtminstone för mig en evig tid att tröska igenom, smet emellan med andra böcker då det blev för långdraget tråkigt (erkänner att en del skummades igenom lite hastigare). Men nu så är den äntligen läst.

Eftersom det är så svårt att skriva om böcker man tycker mindre bra om, hoppar jag över orsaken till det och går rakt på handlingen i korthet:

Bokens huvudperson Edie får kännedom om att hennes mor under andra världskriget skickades som krigsbarn från London ut till landsbygden. Modern hamnade då hos familjen Blythe, bestående av den firade författaren Raymond och hans tre döttrar. Handlingen pendlar mellan 40-tal och 90-tal. Familjen (under 90-tal de kvarvarande åldrade tre systrarna) bor i ett slott där dystra händelser utspelats och hemligheter finns dolda. Edie intresserar sig för slottet och systrarna även med anledning av en speciell bok skriven av den framlidne Raymond. Denna bok skall publiceras i nyutgåva och Edie dras in i det förflutnas mysterier kring slottet och familjen Blythe.

Betyg:
* *


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)