måndag 1 december 2014

"GOD JUL: En berättelse" av Jonas Karlsson

"GOD JUL: En berättelse"
av Jonas Karlsson
Gillar verkligen den humor Jonas Karlsson förmedlar i den lilla lättlästa; "GOD JUL: En berättelse". Det är sällan man får skratta så man får tårar i ögonen, här fick man det. Visst är det sen olika vad vi uppfattar som sådant vi skrattar åt förstås, för mig var detta dock vansinnigt skojigt.

Allt handlar om elektriska adventsljusstakar på ett kommunalkontor: Idén, genomförandet, komplikationerna och konsekvenserna, då dessa ljusstakar skall placeras för att skapa orden "GOD JUL" i fönstren på byggnaden. Nu får jag inte detta att låta kul alls, men lovar att det blir det då Jonas Karlsson på sitt speciella vis berättar.

Har du jobbat på kontor (spelar ingen roll om det som här är på ett kommunhus eller om det rör sig om privat företag, ja, vilket sorts kontor som helst)? Har du börjat jobba på kontor som det första riktiga jobbet efter t.ex gymnasiet? Har du ibland funderat en aning över vissa av chefers och ledningsgruppers "mystiska" idéer och arbetsprojekt (oavsett yrke eller arbetsplats)? Ja, då tror jag den här berättelsen kan ge en extra dimension.

När man tar vanligt förekommande moderna klyschor, företeelser, jargong, olika personkaraktärer m.m, och förstärker dessa till ett överdrivet maximum, då blir det roligt.

Baksidestext:

"- Nu vet jag! Det ska stå GOD JUL på fasaden. Vi ska skriva GOD JUL med skenet från ljusstakarna.
Ingen sa någonting. Alla var bara så ställda inför den här ovanliga synen med Bror plötsligt så engagerad. Han drog till sig kollegieblocket där Ralph hade börjat skissa på fasaden. Han fyllde i rutorna så att de tillsammans bildade ordet GOD och under det JUL.
På kommunhuset där Frida jobbar lackar det mot jul. Trots hårda tider vill ledningen gärna överraska medborgarna med en lysande julhälsning, en som både sprider glädje och visar på laganda."

Hoppas nu på att denne skådespelare och dramatiker även får tid till att som författare skriva fler böcker framöver - ser fram emot det!

Som en perfekt julklapp till den som behöver muntras upp med en rolig bok, finns den att köpa på:

Adlibris Bokhandel
Bokus bokhandel
CD-ON

Betyg: 4/5


1 kommentar:

  1. Den vill jag verkligen läsa! Har tyckt mycket om hans tidigare böcker också. Kul att ha ytterligare en att se fram emot.
    /Sys

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).