onsdag 10 december 2014

"Ringens gåta" av Elisabet Nemert

Ringens gåta
Elisabet Nemert
Ringens gåta av Elisabet Nemert utspelar sig under 1200-talet och är den historiska roman som blir den sjätte fristående delen i serien Släkten från Historiska Media.

I serien Släkten ingår sedan tidigare:

Del 1: Blandat blod / Katarina Mazetti
Del 2: Sigrids hemlighet / Karin Wahlberg
Del 3: Tempelbranden / Catharina Ingelman-Sundberg
Del 4: Helenas hämnd / Maria Gustavsdotter
Del 5: Drottningkronan / Ingrid Kampås

Den historiska romanserien planeras omfatta tiden från vikingatid och fram till vår tid. Vi får följa en släkts livsöden - fiktion blandas med historia och i denna sjätte del på ett i mitt tycke riktigt bra sätt. Nästa del i serien kommer att ges ut i september nästa år.

Blir alltid lika fascinerad av den där balansgången mellan fantasi och verklighet som dessa historiska romaner bjuder på. Nemert lyckas väldigt bra med den balansgången, liksom att fånga intresset för tiden och även de historiska personerna. Spännande att få lite mer begrepp om t.ex. Birger Jarl, för visst är det så att man kan inte låta bli att slå lite i historiska faktaböcker under tiden den här boken blir läst. Att det sen är författarens önskan att med sin berättelse lyfta fram människans inre godhet gör ju såklart inte saken sämre.

Tyckte verkligen om boken och rekommenderar den i synnerhet för alla som gillar historiska romaner, men jag tror även andra som är ovana att läsa den här typen av böcker skulle kunna uppskatta Ringens gåta.

Betyg: 4/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).