lördag 10 januari 2015

"Änglarnas svar" av Stefan Einhorn


Änglarnas svar
Stefan Einhorn

..."Inte ens änglarna kunde svara på frågan om människan skulle bli en välsignelse eller en förbannelse. Och om det är något mitt liv har lärt mig så är det att vi är båda delarna. Vilken sida som slutligen kommer att triumfera är en öppen fråga." 
Ur "Änglarnas svar" av Stefan Einhorn (sid 169-170; Vladeks berättelse)

Ta er tid att läsa dessa 174 sidor som utgör "Änglarnas svar" av Stefan Einhorn. Garanterar att de flesta av er som gör så inte kommer att uppleva det som bortkastad tid. Boken är skriven på så vis att handlingen till slut skapar en fulländad bild, trots bara ett fåtal perfekt avvägda penseldrag. Mycket skickligt! En läsupplevelse man bara inte får missa anser jag.

"Vid andra världskrigets slut kommer den unga Hanna till Sverige med de vita bussarna. Hon har överlevt koncentrationslägrets fasor men förlorat allt.
I Stockholm får hon anställning som barnflicka hos en familj med en liten son. Det hon har varit med om bevarar hon inom sig, men hennes öde kommer att beröra flera människors liv på ett sätt som ingen kunnat förutse." 
Citerad text hämtad från boken baksida

Var och en tilldelas ett kapitel: Sonen Andreas, hans adoptivföräldrar Marcus och Iris, moster Madeleine. Hanna, Hannas syster Rachel och slutligen Vladek med administrativt arbete i Lódz getto under andra världskrigets Polen. De sju människorna berättar var och en sin historia som länkar dem samman. En bild träder successivt fram i dagen genom dessa sju gripande människoöden.

Betyg:
* * * * *

Boken finns även som pocket på adlibris.
3 kommentarer:

 1. Kan jag få analys på änglarnas svar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas någon svar mig tack

   Radera
 2. Jag vill han änglarnas svar analys

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).