onsdag 7 januari 2015

Spänningsutmaningsbok i januari: HimmelstrandSå blev det då "Himmelstrand" av John Ajvide Lindqvist som fick bli valda bok första gången jag själv nu deltar i "Spänningsutmaningen" i Mias bokhörna.

Baksidestext: 
"Fyra husvagnar. Fyra bilar. Husvagnarna är av olika årsmodeller, storlek och utförande, men de är alla vita. Bilarna mer olika, men två är av märket Volvo. Alla bilar har dragkrok, givetvis. Två har takräcke. Utöver det: ingenting förutom människor. Tre vuxna och ett barn som vandrar mellan vagnarna och bilarna, de övriga ännu sovande, ovetande, kanske drömmande. Bortom den lilla kretsen av vagnar finns bara gräs. En gräsmatta med drygt tre centimeter långa strån som sträcker sig så långt ögat kan nå, i alla riktningar. Det är en tom plats. Det går inte att veta vad som finns bortom horisontlinjen, under jorden, ovanför himlen, men för ögonblicket är det en tom plats. Ingenting. Förutom människor. Och varje människa en värld i sig. 

Tio personer förflyttas med sina husvagnar till tomheten. En blå himmel utan sol och ett till synes oändligt fält. På radion spelas enbart gammal svensktoppsmusik. När de rör sig ut på fältet tvingas de konfrontera sina rädslor och sin längtan i fysisk gestalt. Det kommer att förändra dem. Vilka är vi när vi ingenting har? Vart går vi när ingenstans finns att gå? Vad gör vi för vår kärlek när det verkligen gäller?"När boken är färdigläst denna månad kommer såklart mitt eget omdöme,
hamnar då på denna länk.4 kommentarer:

 1. Den boken har jag faktiskt oläst tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Går fort att läsa, men åsikterna kan nog därefter sen gå isär ganska mycket om vad man tycker om den... Som så vanligt är. :)

   Radera
 2. Ska bli kul att se vad du tyckte om den; jag läste ut den i helgen :-).
  Lite...skummare än vanligt var den nog tycker jag, hade förväntat mig ett annat/bättre/klurigare slut.
  /Sys

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig fullkomligt Sys!

   Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).