torsdag 19 februari 2015

"Lyckliga i alla sina dagar" av Nina Björk

"Lyckliga i alla sina dagar
Om pengars och människors värde"
Nina Björk
Detta var något av det vettigaste jag läst på länge i genren. Ganska fantastiskt när någon sätter ord på tankar om tiden, som så på pricken överensstämmer med ens egna. Man skall aldrig tro att man är ensam om ett visst sätt att tänka. För alla som inte ännu läst boken: Gör det!

Vill så gärna tro på att det går att göra verklighet av den där utopiska tanken om ett samhälle som låter oss få vara medmänniskor med framtidshopp. Varför skulle det vara så omöjligt?

Alltmer antas en god samhällsmedborgare vara en konkurrerande tävlande, överkonsumerande kund, en promotad vara på arbetsmarknaden, en sönderstressad kvantitetspresterande anställd som förväntas vilja arbeta heltid, någon som alltid skriker efter mer trots mättnad, en välfylld plånbok och en köpkraft som tär på jordens resurser.

Den här boken sparkar upp en dörr som alltför ofta hålls stängd för diskussion. Om jag kunde skulle jag mer än villigt vara beredd att sätta foten emellan för att låta den förbli öppen. Hoppas verkligen många läser boken och börjar prata om det viktiga den handlar om.

(Smakbitar finns här).

Betyg:
* * * * *

Bokia: InbundenPocketE-bok
Adlibris: InbundenPocketE-bok
Cdon: InbundenPocketInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)