tisdag 30 juni 2015

Spänningsutmaningsbok i juli: Arvet från Stonehenge


Spänningsutmaningen (Mias bokhörna) har jag under juli månad valt att delta med thrillern
Arvet från Stonehenge av Sam Christer.


 Beskrivning (Bazar Förlag):
"Ritualen vid Stonehenge är skriven i blod. Kan den unge arkeologen förhindra att stenarnas urgamla kraft väcks till liv på ”blodets dag”?

Åtta dagar innan sommarsolståndet blir en man slaktad på det mest brutala sätt inför en grupp troende, som iförda prästkappor deltar i en offerceremoni vid Stonehenge. Bara några timmar senare begår en av världens främsta skattjägare självmord. Han efterlämnar ett kryptiskt brev till sin son, den unge arkeologen Gideon Chase, som han länge har haft ett ansträngt förhållande till.

Gideon allierar sig med en orädd kvinnlig polis på orten och snart upptäcker de ett hemligt samfund - en urgammal internationell sekt som i tusentals år har dyrkat Stonehengemyten. Gruppen har en karismatisk och hänsynslös ledare och den praktiserar en rituell offerrit där människor offras för att avslöja stenarnas hemlighet."

Arvet från Stonehenge är Sam Christers första bok och den publicerades i Storbritannien 2011, svensköversatt utgåva året därefter. Det skall vara en thriller med världens mest mytomspunna byggnadsverk Stonehenge i fokus. Historiska detaljer, hemliga dagböcker, koder, symboler, myter och ett kidnappningsdrama utlovas. Tyckte det lät spännande, har ju som många andra fascinerats av dessa stenbumlingar uppförda under bronsåldern i Wiltshire. När boken är färdigläst kommer mitt omdöme att finnas på denna länk.1 kommentar:

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)