onsdag 8 juli 2015

Något gammalt på nytt för en anglofil?

Lagom så här till mitt i trädgårdssäsongen...

Triffiderna är tillbaka! Preliminärt utgivningsdatum om ett par dagar (10/7) för Triffiderna av John Wyndham, som ges ut av förlaget Styxx Fantasy. För den som inte känner till scifi-berättelsen från början av 50-talet (själv minns jag den filmatiserad som en kalkonbra TV-serie på 80-talet), så här beskrivs boken av förlaget:

"Morgonen efter att himlen exploderat vaknar Bill Masen upp i en mardröm. Större delen av Londons befolkning har blivit blinda och i trädgårdar och parker lurar de märkliga köttätande växterna som nyligen dök upp som från ingenstans.
Bill, och de få människor som ännu har synen i behåll, ställs inför en rad svåra beslut kring hur mänskligheten ska kunna leva vidare.
Vissa sätter sin tillit till att amerikanerna ska komma till undsättning, en del litar på att Gud ska ställa allt till rätta, andra lyssnar bara till vapnens makt.
Bill Masen är en av få som inser att Triffiderna är på väg att ta över och hans resa från Londons förorter ut på den engelska landsbygden är en av science fiction-litteraturens mest lästa och betydande böcker."


Kalkonbra bok?

2 kommentarer:

  1. Haha, den boken nästan MÅSTE jag köpa! :-) Har ju sett filmen och refererar ofta till mina gigantiska rabarber i trädgården som "triffider".

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)