onsdag 7 oktober 2015

Gult & glattEtt stort glatt leende till onsdagskaffet: Elva dagar i Berlin av Håkan Nesser. Inte så svårt att sitta och le för sig själv när denna bok läses. Roligt och lättsamt - precis som man vill ha det ibland emellanåt.


Information hämtad från Albert Bonniers förlag:
"Det må vara att Arne Murberg inte är något nobelprisämne. Men han är en god människa och när hans far på sin dödsbädd ger honom ett uppdrag gör han sitt bästa för att ro det i land. En komplikation är att uppdraget hör hemma i Berlin; Arne är ingen van resenär och hans tyska kunde vara bättre. Han preparerar sig noga och ger sig så småningom iväg. Väl framme i den tyska huvudstaden tar han sig fram med karta och på Guds försyn, åtminstone till en början, men hans snirklande väg korsas av både onda och goda krafter. En galen professor och en ung kvinna i rullstol, till exempel. Och ett par gula skor. Och en häxprocess.

Elva dagar i Berlin är en saga för barn över arton år i Tage Danielssons och Astrid Lindgrens efterföljd. Boken är också den tredje delen i Håkan Nessers storstadstrilogi; de bägge inledande är Maskarna på Carmine Street (2009) och Himmel över London (2011)."

Tidigare bokomdömen här på bloggen för:
Maskarna på Carmine Street här och Himmel över London här.


2 kommentarer:

  1. Härlig bild! Gillar! :-)
    (Har tyvärr inget vettigt att säga om själva boktipset, för jag har aldrig läst Håkan Nesser.)

    SvaraRadera
  2. Det här är en bok som återfinns på min önskelista till jul. Jag älskar Nesser!

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)