måndag 30 november 2015

Spänningsutmaningsbok i december: Nådastöt


För årets sista val av bok för Spänningsutmaningen (Mias bokhörna), planerar jag att i december läsa Nådastöt av Louise Penny.

Detta innevarande år blir också mitt sista deltagande i Mias trevliga spänningsutmaning, därför tackar jag för tiden som varit, alla fina lästips man fått och hoppas såklart att även jag själv lyckats bidra med något som känts lockande att läsa för den här typen av böcker. Troligen har deltagandet fått åtminstone mig att läsa ännu fler spänningsromaner än tidigare. Så visst har utmaningen haft effekt! :)

För att utse årets spänningsroman, av mina hittills elva bokval i årets utmaning, blir valet: Stjärnfall (Lars Wilderäng), vilken var andra delen i en planerad trilogi - roligt att finna en svensk författare som kan skriva superspännande dystopi som engagerar. Bland de spänningsromaner som stått utanför denna utmaning, väljer jag självklart: De försvunna (Caroline Eriksson), som fick mig att få upp ögonen för äkta psykologisk thriller - wow!

Men nu åter till spänningsutmaningens decemberval. Information från Månpocket:

"Varm deckare i vinterkylan

Det är jul i Three Pines och den lilla byn ligger under ett täcke av snö. Allt är vackert som ett vykort tills ett skrik ekar genom den kalla luften. CC de Poitiers hittas död vid en curlingmatch, dödad av en elchock.

När den lokala polisen inte vet hur man ska gå vidare med mordet kallas den erfarne kommissarien Armand Gamache återigen till byn. När han börjar nysta i den döda kvinnans förflutna upptäcker han en mörk historia, fylld av hemligheter och fiender. Nästan alla i den lilla byn tyckte illa om de Poitiers och hade både motiv och möjlighet att döda henne. Samtidigt inser Gamache att han har egna fiender högt uppsatta inom polisväsendet som gör allt för att motarbeta honom.

Nådastöt är den andra boken om kommissarie Gamache och den lilla idylliska byn Three Pines i Kanada. Serien är översatt till 23 språk världen över, är mångfaldigt prisbelönt och omtalas ofta som en modern Agatha Christie."

"... en riktigt bra klassisk pusseldeckare." Expressen

När boken är färdigläst kommer omdöme att finnas på denna länk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)