fredag 11 december 2015

"Vikingablot" av Catharina Ingelman-Sundberg

Beskrivning från förlaget:

"Erik Bärnstenshandlare är på väg hem efter en handelsfärd i västerled. Ombord på Eriks skepp finns munken Ansgar som fått kejsarens order om att kristna svearna. Förräderi och sjörövare gör resan dramatisk och väl framme i Birka inser Erik att det inte är samma stad som han en gång lämnade.

Till Birka söker sig också den unga Estrid, som fördrivits från hemmet. I den blomstrande vikingastaden försöker hon skapa sig en framtid och hennes vägar korsar Eriks och Ansgars …

Vikingablot är en storslagen berättelse om äventyr, dramatik och kärlek under vikingatiden."

Till att börja med: helt magnifika historiska miljöbeskrivningar! Därutöver var Vikingablot (av Catharina Ingelman-Sundberg) lite av en besvikelse. Upplevde berättelsen ganska rörig, bitvis farsartad, karaktärerna kändes något ytliga och jag fängslades liksom aldrig riktigt av handlingen.

Vikingablot är första delen i en trilogi om Birka under vikingatiden. I år när Forum bokförlag på nytt gav ut denna trilogi (Vikingablot, Vikingasilver och Vikingaguld) blev man förstås nyfiken, men känner nu för egen del att det räcker med att ha läst den här första romanen.

Betyg: 2/5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).