onsdag 6 januari 2016

Viktig kunskap till kaffe och kaka vid trettondedag jul


Läser idag till fikat: Det minsta vi kan göra är så mycket som möjligt (utgiven 2014) av Pär Holmgren.
Har kommit till kapitlet "Varför gör vi inget?", och just det skulle man ju verkligen vilja veta!
Ja, ja, hemskt knasigt bokomslag.

Pärspektiv förlag:

"Det kommer aldrig vara för sent för att göra så mycket som möjligt för att undvika framtida klimatförändringar och andra miljöhot mot vårt samhälle. Det finns dessutom så mycket vi kan göra redan nu - inte minst här i Sverige. Finns det något annat land i världen som har bättre förutsättningar? 
Pär Holmgren beskriver de utmaningar vi står inför och vad vi behöver göra för att ställa om samhället i en hållbar riktning. Han ställer även de viktiga följdfrågorna: Varför gör vi inte det som vi egentligen vet att vi borde göra? Varför stannar vi kvar i ett system som sakta men säkert försämrar förutsättningarna för framtida generationer? Det är frågor vi alla måste ställa oss. 
Det är dessutom frågor som vi kommer få från våra barn och barnbarn. Vi har fortfarande möjligheten att i framtiden kunna svara att vi verkligen gjorde så mycket som möjligt. Men då måste vi börja göra det. Nu. 
Det här är en bok för dig som vill lära dig mer om hur de stora globala utmaningarna hänger ihop, och dessutom få fler argument för varför vi behöver göra så mycket som möjligt."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)