söndag 3 januari 2016

Vinter med Kulturkollo #is

Kulturkollo kör en inläggsserie under januari månad och eftersom man vill försöka hålla igång bokbloggen, trots en känsla av fantasibrist så här i början av året, är det förstås en god idé att hänga på #vinter med kulturkollo:

”Det blir inte veckotema i sedvanlig ordning, utan varje dag har fått sitt ord – sin hashtagg – som vi med fullständig konstnärlig frihet har fått tolka. Det kan kanske resultera i ett foto, en dikt, ett citat, omslag, lästips, filmklipp eller kanske ett länktips, men sannolikt kommer det inte att leda till några längre utredande texter eller intervjuer (men alla lägger självklart sin egen ambitionsnivå i inläggsserien).”

Inga sammanfattande inlägg eller länkningar, alla är välkomna och får länka efter egen vilja.

Dagens hashtagg: #is

Kanske lite vanskligt att nämna en arktisk spökroman, med tanke på att man i nyhetsflödet nyligen kunde läsa om värmerekordet där. Den smältande isen runt Arktis är förstås ruggigt bara det, men en av de bästa spökhistorier jag någonsin läst i romanform (efter ännu ett suveränt tips av bokbloggare) blev helt klart föregående år: Evig natt av Michelle Paver. Där är det förstås isen som isolerar Jack ensam i den eviga arktiska natten, ensam med... ja, vad?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)