lördag 2 januari 2016

Vinter med Kulturkollo #nyår

Kulturkollo kör en inläggsserie under januari månad och eftersom man vill försöka hålla igång bokbloggen, trots en känsla av fantasibrist så här i början av året, är det förstås en god idé att hänga på #vinter med kulturkollo:

”Det blir inte veckotema i sedvanlig ordning, utan varje dag har fått sitt ord – sin hashtagg – som vi med fullständig konstnärlig frihet har fått tolka. Det kan kanske resultera i ett foto, en dikt, ett citat, omslag, lästips, filmklipp eller kanske ett länktips, men sannolikt kommer det inte att leda till några längre utredande texter eller intervjuer (men alla lägger självklart sin egen ambitionsnivå i inläggsserien).”

Inga sammanfattande inlägg eller länkningar, alla är välkomna och får länka efter egen vilja. Lät fritt och bra tyckte jag och hänger på.


Gårdagens (den 1 januari 2016) hashtagg: #nyår

Nyår får mig inte bara att tänka framåt, utan förstås även bakåt. För precis ett år sedan tog jag bilden nedan här hos oss i Uppland, i år är det vid samma tid bara lite lätt pudrad snö på otjälad barmark. Förstärker såklart ännu mer det återuppväckta intresset för att förstå mer om klimatförändringarna, bli ytterligare uppmärksam på hur allt viktigare det blir att fler engagerar sig för en hållbar utveckling med radikalt reducerad användning av alltmer krympande fossila resurser. Förra årets sist lästa bok blev för mig det som kommer att prägla det här årets fokus. Det här förändrar allt av Naomi Klein kommer att bli en sådan bok jag rekommenderar precis alla att läsa, för detta års och alla framtida nya års skull.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)