onsdag 24 februari 2016

Årets stora bokrea

Mot förmodan blev det ett ganska digert bokinköp från årets stora bokrea. Vad som kommer i det orangea paketet på posten har jag ju redan nämnt här, men utöver dessa blev det idag även denna lilla hög:


Mysterier: oförklarliga under och sällsamma händelser av Herbert Genzmer och Ullrich Hellenbrand
Konspirationer av Gunnar Wall
Deppig?: 50 ovanliga (men bra!) råd till deppiga av Rickard Fuchs

...och så till sist kunde man ju inte motstå:

MAD Samlade årgångar del 1 (nr 1-2 1960 och nr 1-2 1961). D.v.s. från tiden då det inte var farligt eller direkt livshotande med tecknad satir. Förutom satir innebar ju MAD parodier, nonsens-annonser och sjuk humor i en ganska härlig blandning, eller vad sägs om den här där man statistiskt förutspår slaskets utbredning fram till och med 1990:


Nåja, nu må man kanske ha lite speciell humor för att tycka det där var roligt... men med den förmodade slaskhög vi statistiskt sätt uppnått 2016, borde vi kanske fundera på att bygga några civiliserade råttfällor, för visst tycker vi fortfarande som MAD på 60-talet att den gamla vanliga fällan är ganska rå ändå:


I annat fall är det väl bara att kämpa på som vanligt:


Se där! Nu blev batterierna passande nog för stunden slut i datormusen - blir det en liten bloggpaus (tills en kommer till att köpa hem nya) så vet man alltså vad det beror på. ;)


5 kommentarer:

 1. Deppig? har jag kikat på några gånger men inte skaffat...än i alla fall :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riktigt rolig, väldigt... Fuchs. :)

   Radera
 2. Åh, MAD, det var minsann ett tag sedan man såg den! Nu hade jag väl min MAD-storhetstid ca två decennier efter den första årgången, men humorn är liknade i alla fall.
  Kunde inte heller hålla mig ifrån rean, så även här blev det ett gäng bokfynd. Mest romaner av skilda slag och så en strålande Roy Fares förstås :-)! Fast just nu är jag fast i Sekten på Dimön, så reaböckerna får snällt vänta...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sekten på dimön... ja då förstår jag att man kan vara fast! ;)

   Radera
  2. Läste ut den igår; vilken bok! Tack för tipset och tack även för länken till författarens medverkan på SVT, mycket intressant att se samtidigt som boken lästes.

   Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)