måndag 1 februari 2016

Tematrio - USA

Lyrans Noblesser presenterar veckans tematrio:

Berätta om tre läsvärda böcker från USA!


Ett utmärkt tillfälle för att bli lite King-lyrisk. Nu hör det väl till saken att verkligen inte allt författat av Stephen King är bra (eller ens svalt okej), men för det mesta! Ibland är det till och med så där superduperbra, som t.ex. (blogginläggen - dit titlarna nedan är länkade - hör till början av mitt bokbloggande, så de är inte så värst välslipade... bara som en liten varning så där):

Utspelar sig i ett litet småstadssamhälle i Main.
Plötsligt en höstdag befinner sig samhället Chester’s Mill under en så gott som ogenomtränglig kupol. Det hela tycks fullkomligt oförklarligt.

 Den 9-åriga Trisha och hennes äldre bror engageras att tillsammans med deras mor göra en vandring längs Appalacherleden. Trisha kommer ifrån de andra och går vilse. På sin färd genom vildmarken tar modiga Trisha i svåra stunder hjälp av att lyssna till freestyle-radions basebollutsändningar, matchhjälten Tom Gordon gör att hon finner styrkan att kämpa vidare.

Jake Epping blir av en vän invigd i en mystisk sällsamhet, med ett kliv genom en dold port hamnar man i det förflutna, tar steget från år 2011 till exakt kl. 11.58 den 9 september år 1958, varje gång. Oavsett hur lång tid som spenderas där på andra sidan, har endast två minuter passerat år 2011 vid tillbakagång. Jake får överta det uppdrag som vännen åtagit sig att förhindra mordet på Kennedy i Dallas, den 22 november 1963. Men det förflutna strävar emot förändring, ju större förändring desto större svårigheter läggs i vägen för Jakes försök att åstadkomma en annan utveckling av historiens gång.


11 kommentarer:

 1. Den sistnämnda började jag på men av någon anledning läste jag aldrig klart.

  SvaraRadera
 2. King är inte riktigt "my cup-of-tea"

  SvaraRadera
 3. Den sista verkar kul, men tidsresor är alltid komplicerade.

  SvaraRadera
 4. har inte läst mycket av Stephen King, men sett några filmer baserade på hans böcker

  SvaraRadera
 5. Flickan som älskade Tom Gordon är en av mina King-favoriter :) 22/11 1963 har jag i hyllan, men har ännu inte hunnit läsa den.

  SvaraRadera
 6. Har inte läst någon bok bok av King.

  SvaraRadera
 7. Stephen King är ibland genial och ibland långtråkig. Många av hans böcker hade blivit ännu lite bättre om de hade varit kortare...

  SvaraRadera
 8. Tre av Kings bästa böcker :)

  SvaraRadera
 9. 22/11 1963 var inte så dum, gav mersmak. Ska läsa mer av King.

  SvaraRadera
 10. Har inte läst någon av dina böcker, men den sista står i bokhyllan och väntar.

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)