lördag 26 mars 2016

Nyfiken på några ännu okläckta nyheter denna vår: YA-böcker med spännande äventyr, mystiska kusligheter och episk fantasy


Fjärilarnas stad av Ingrid Remvall

Äventyr och spänning:

"Artonåriga Vega bor på den fattiga sidan av muren, dömd att varken synas eller höras. En natt gör hon och hennes bästa vän det förbjudna: de smiter in i staden där de rika och vackra bor. Där träffar hon Fenix.
Han står för allt hon själv saknar och hon börjar drömma om ett nytt liv. Men under stadens glansiga yta rör sig mörka krafter och Vega inser att det finns kopplingar mellan henne och de attacker och kidnappningar som skakar samhället.
Hur låter man bli att tappa bort sig själv när man inte längre vet vem man är? Och vem vågar man lita på i en värld där alla har något att dölja?"

Antal sidor: 237
Utg.datum: 15 april
Förlag: Affront
Hemsökta av Magnus Nordin

Spänningsroman med övernaturliga inslag:

"När Elin och Denise stiger i land på ön glittrar solen över öppet hav. Det är för bra för att vara sant.
Sommarjobbet som de har sökt tillsammans är rena jackpoten, allt de behöver göra är att klippa lite gräs och hålla efter huset på udden medan ägaren är bortrest. Men paradistillvaron blir inte långvarig.
Ön ute i havsbandet har ett mörkt förflutet. En gammal sägen berättar om hemsökelse, och oron växer när oförklarliga saker börjar hända.
Utan tillgång till båt, långt från civilisationen, ska den lysande drömmen om en skärgårdssommar snart blekna."

Antal sidor: 169
Utg.datum: 10 maj
Förlag: Bonnier Carlsen
Dans för en död prinsessa av Lo Kahn 

Första delen i trilogin "Tvillingmåne" - en episk fantasy:

"I ett land långt, långt borta står en tvillingtron med bara en drottning ...
En tjuv, en slottspiga och en ung soldat är bara några av dem som fångas upp i den dödliga kampen om dubbeltronen och den söndrade världens öde. Stig in under tvillingmånarnas sken, till en värld där dröm och verklighet är två sidor av samma mynt, där gudarna har fallit och de levande och de döda vandrar sida vid sida.
Den mystiska drottningen Ysabel har styrt Ghend i över en mansålder. Det sägs att hon är trollkunnig och inte åldras. Välstånd och fred råder, och riket är mäktigare än någonsin. Men en spricka har uppstått mellan de levandes och de dödas värld. Skuggorna tätnar i söder. Fladdermössen flyr Länderna i väster. Dagvandrarna rör på sig och gudarna är oroliga. Världen håller på att rasa samman.
Balansen måste återställas och vissa tror att prinsessan Leana kan rädda dem alla. Problemet är bara att hon har varit död sedan drottning Ysabel kom till makten ..."

Serie: Tvillingmåne (del 1)
Antal sidor: 370
Utg.datum: 1 juni
Förlag: Bonnier Carlsen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)