tisdag 31 maj 2016

"LCHF for the next generation: vad de borde lärt dig i skolan om mat" av Lars-Erik Litsfeldt

LCHF for the next generation: vad de borde lärt dig i skolan om mat av Lars-Erik Litsfeldt

Optimal Förlag:
"Man måste inte vara hungrig för att gå ner i vikt!
Att vara ung kan vara jobbigt i sig, men många ungdomar för dessutom en ojämn kamp mot övervikt.
LCHF for the next generation är skriven speciellt för alla unga personer som har uppmanats att svälta sig ned i vikt, vilket naturligtvis inte fungerar i längden. Målet med boken är att ge unga ett bättre, hälsosammare och framförallt ett mycket roligare liv. Man måste inte acceptera att vara hungrig för att gå ned i vikt!

Boken är en enkel beskrivning av hur LCHF påverkar kroppen och hur man praktiserar metoden. Författaren Lars-Erik Litsfeldt gör en kritisk granskning av den typ av skolmat som serveras på de flesta skolor idag. Han ger också tips om hur man kan klara skoldagen trots dåliga luncher. Boken innehåller dessutom en mängd användbara och smakliga recept."

Ännu en ögonöppnare. Boken är skriven på ett enkelt och humoristiskt sätt som alla kan ta till sig, har dessutom träffsäkert roliga illustrationer. Kostråden från förr borde mer genomgående få sig en uppfräschning, inte minst med hänsyn till ny vetenskap. Kan inte tänka mig någon annan utveckling.

Så vill man på ett lättillgängligt och klart underhållande sätt förstå mer om näringslära, såsom den borde se ut, läs LCHF for the next generation. Presentationen ovan kanske föranleder att tro det enbart riktar in sig på sådant som rör vikt och bantning bland ungdomar, men jag lovar att alla, oavsett vikt eller ålder, kan ha stor behållning av att läsa den. De som arbetar inom skola eller på annat vis bland barn- och ungdom skall absolut läsa den! Är så glad att det gick bra för Robin till sist... ;)

Betyg: 5/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)