tisdag 26 juli 2016

"Konsten att höra hjärtslag" av Jan-Philipp Sendker

Konsten att höra hjärtslag av Jan-Philipp Sendker:

"Konsten att höra hjärtslag av Jan-Philipp Sendker är en storslagen kärleksroman. En modern saga och internationell bästsäljare som nu sålts i närmare en miljon exemplar.

Tin Win är framgångsrik advokat i New York. Han kommer ursprungligen från Burma men hans amerikanska familj, hustru och två barn, vet nästan ingenting om hans uppväxt och bakgrund.

En dag strax efter att dottern Julia avlagt sin juridikexamen försvinner han utan ett ord. Familjen tvingas till slut acceptera att spåren slutar i Bangkok. Fyra år senare hittar Julia ett fyrtio år gammalt kärleksbrev som hennes far skrivit till en okänd kvinna i en by i Burma.

Hos Julia tänds åter hoppet och hon bestämmer sig för att söka upp kvinnan i brevet. När Julia kommer till den lilla byn bland bergen hamnar hon i en främmande värld. I byns tehus lär hon känna en man som berättar en märklig historia om den blinde pojken och flickan med de missbildade fötterna, om det som står skrivet i stjärnorna och om kärlek som övervinner allt."

"En storslagen kärleksroman" har den kallats, detta fick mig naturligtvis att tveka, brukar inte vara så värst förtjust i den sortens romaner. Men som den blivit hyllad denna bok! Inte utan man blivit nyfiken. Läste igenom, men kan inte säga att jag förstår storheten. Blev mest oerhört trött på alla överdrifter, som exempel; huvudkaraktären som stående vid ett hus besväras av det slurpande ljudet av ett bi som suger nektar ur en blomma vid gårdens staket. Men kom igen!... Ett "budskap" tycks vara att synintryck är lögnaktiga och falska, hörselsinnet är det förhärligande alltet som gör övrigt obetydligt och förkastligt. En del kallar boken feelgood, tyvärr var den för mig motsatsen, mådde så himla dåligt av att läsa den här och känner inte alls för att lägga ut texten nu när omdöme skall skrivas heller. Det faktum att den lästes utan att skumläsa gör att jag dock ger den ett okej i betyg, men ett svagt sådant.

Uppföljaren Hjärtats innersta röst av samma författare har också blivit mäkta populär, läste första kapitlet av den och det fick definitivt räcka så. Inte min kopp te det heller. ;)

För dig som tycker om att läsa böcker av Paulo Coelho tror jag denna kan vara något att satsa på. Men rekommenderar förstås hellre att läsa Coelhos böcker (själv läst de flesta - men tröttnat på senare tid), vilka är ojämförligt mycket bättre.

Betyg: 2/5

Andra bokbloggare om Konsten att höra hjärtslag:
Johannas deckarhörna
Bloggbohemen
Bokhuset
Beas bokhylla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)