fredag 1 juli 2016

Titta in hos The Cabinet of Miss Magic och välj fem favoriter i juni

I slutet av varje månad listar bokbloggen The Cabinet of Miss Magic fem favoritsaker. Vad var du besatt av under föregående månad? Det kan röra sig om allt från böcker, film, godis, prylar...

Passa på att tipsa om vad just du var alldeles speciellt intresserad av i juni, länka till Miss Magic inlägg och skriv en liten kommentar om det där.


Sådär ja, här kommer min lilla favvo-lista för den första sommarmånaden:


1. Böcker: Fokus på vikingatiden... beroende på månadens läsning av historiska romanen Svekens Tid av Leif Selander. Just utläst och dessa nämnda referenser för handlingen (spoilervarning utfärdas) kan nog tänkas leda vidare till att grotta ner sig ytterligare i ämnet.


2. Böcker: Av de tre Novellix-noveller som konsumerats under juni fanns där en för mig tidigare oläst författare; Mikhail Bulgakov. Novellen heter Livets stråle, väldigt speciell berättelse som trots att den inte uppfattades som någon större hit ändå gjorde mig nyfiken på författarens andra böcker. Hur som helst var det något med stilen som tjusade i den där novellen (som jag för övrigt tror man borde läsa en andra gång för att inse storheten med).

Bułhakow
Mikhail Bulgakov

3. Pryl: Krigföring på alla fronter (vägrar ge upp). Förutom krigare mot meniérè har man blivit krigare mot ännu en antagonist... mördarsnigeln. Morgon och kväll beväpnad med en nödvändig pryl; en stor stekpincett (rekommenderas) för att plocka bort dessa slemmiga bär- och grönsaksmördare, som trots sitt egentliga namn "spansk skogssnigel" trivs alldeles förträffligt i svenska trädgårdar. Populationen av dessa frossare, OCH de gråbeigea åkersniglarna(!), ökar för varje år och de käkar alltmer hejvilt bland jordgubbar och persilja. Bara undrar: hur klarar de ekologiska yrkesodlarna av detta?


4. Godis: Efter att successivt de senaste veckorna försökt fasa bort mejeriprodukter ut kosten blev ju förstås maj månads "ostgodis" (d.v.s västerbottenost) inte lika flitigt använd. Nyttiga godsaker utan spannmål, stärkelse, socker och mejeri? No problems! Dom här var inte så dumma: Kokosbollar (eller "Caveman's Balls"). Det gäller att inte falla ur, för ärligt talat är det en klar fördel att "ha kött på benen", oavsett vad det gäller.
5. Bokrelaterat: Besattheten bok+kaffe gick bort under juni månad. Skippade kaffet (ännu ett grepp i
 - den fanatiska? - krigföringen) och nu handlar det istället om bok+te. Jakten på det ultimata teet går vidare. Vilket enormt utbud på koffeinfria teer - oj! Yogite Classic (nej, inte smygreklam) är ännu favorit nummer ett, funkar strålande som bokläsnings-te. :)


Pepp:

H.O.P.E.

Hold On, Pain Ends

1 kommentar:

  1. Så kul att läsa dina favoriter :D Jag måste säga att jag blir väldigt intresserad av Svekens Tid. Vikingatiden är en intressant. :)

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)