torsdag 4 augusti 2016

Böcker på posten idag!


Osynlig makt (Blodsbandskrönikan) - en spänningsroman av J.F. Hansson


Baksidesinfo:

"DE VERKAR MITT BLAND OSS, DOLDA BAKOM SKICKLIGT KONSTRUERADE DIMRIDÅER...

Marcus Eriksson - f.d. elitsoldat i Afghanistan och kriminalpolis i Malmö - lider av posttraumatiska stressyndrom. Hans liv har hittills varit ett rent helvete. När det äntligen ljusnar får han ett makabert hotbrev, som leder till att hans vänner och tidigare poliskollegor, Peter och Sara, startar en privat utredning. Medan de gräver i Marcus förflutna upptäcker de att allt inte är vad det först ser ut att vara. Snart framträder en bild av en maktkonstellation med en agenda och historik som är långt mer skrämmande än vad de kunnat ana. De inser att de inte kan lita på någon, att fienden finns mitt bland dem.

Osynlig makt är den inledande boken i romansviten Blodsbandskrönikan. Böckerna omfattar tre delar och är inspirerade av historiska och nutida verkliga händelser som vävs samman till en spännande berättelse i högt tempo."

Tack för recex Fredrik Hansson!


...och:


Johanssons liv, arbetsglädje och återuppståndelse - noveller och dikter av Henrik Johansson

Baksidesinfo:

"En mjölbagge vaknar upp och är förvandlad till bagare. En kock grävs upp ur sin grav för att arbeta av sina skulder. En förtvivlad djurrättsaktivist tappar tron på sitt eget engagemang. Människor kämpar på jobbet, ger upp, sugs ut, svettas, vinner och skrattar.

Döden möter vi genom Lilja som hoppade från bron eller dog i kriget. Vi ser den i barnen som difterin tog och i det lilla som finns kvar inom den arbetslöse.

Skrattet hittar vi i bagarnas dans och i naiva besök på Arbetsförmedlingen.

Johanssons blick söker, fokuserar på olika saker, men skärpan finns där hela tiden. Han sträcker ut sitt berättande: från 1800-talets statare till en framtida författarskola.

Det är mest noveller, ibland dikter, ibland något däremellan. Det här är Henrik Johanssons andra bok efter debutromanen Av kött och blod."

Tack för recex Rastlös förlag!


Sådär ja! Då var det bara för mig att sätta igång att läsa. :)

1 kommentar:

  1. Det låter som två spännande böcker med annorlunda vinkling, det skall bli roligt att läsa dina recensioner sedan :)

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)