tisdag 9 augusti 2016

Obs! Två kommande nya böcker i augusti och september

Augusti:

Sekten som återuppstod av Mariette Lindstein
ViaTerra (del 2)
Utgivningsdatum den 15 augusti 2016

Uppföljaren till Sekten på Dimön får man ju inte missa!


September:

Rök av Dan Vyleta
Historiskt romanäventyr
Utgivningsdatum den 30 september 2016
Bokpresentation (oerhört lockande) hämtad från bokus:
"Res tillbaka i tiden. Träd in i ett England där historien tagit en annan väg än den vi känner till idag. Träd in i en värld av rök.
Det är 1800-tal. På den stränga internatskolan dit samhällets elit skickar sina söner finner två tonårspojkar oväntat varandra. I världen de växt upp i avslöjas onda tankar genom att den syndige ger ifrån sig rök och sot. Som del av aristokratin förväntas pojkarna lära sig bemästra den skamliga röken. Charlie har lätt för att vara god, men för den impulsive Thomas är det en ständig kamp. Under en resa till London kommer de båda en konspiration på spåren. De finner tecken på att röken inte som de lärt sig är ett straff från ovan utan mer liknar en sjukdom, som kan missbrukas i fel händer. Tillsammans med Thomas kusin Livia ger de sig av på jakt efter ett botemedel - och efter sanningen.
Dan Vyletas Rök är ett storslaget romanäventyr som för tankarna till såväl Philip Pullman som Charles Dickens. Det handlar om maktmissbruk, rättvisa, förnuft och passion. Om en mystisk sammansvärjning med svindlande förgreningar. Om ett triangeldrama. Om revolutionärer, religiösa fanatiker, hemliga poliser och känslokalla vetenskapsmän. Och om tre unga människor som tvingas inse att allt de trott på är en lögn.
"Rök är en av de mest originella och fängslande böcker jag har läst på länge . Jag sögs in i berättelsen på en gång och blev så hänförd att jag läste den i ett svep. Jag tycker att den är helt fantastisk och har berättat om den för alla jag känner - det är nästan så att jag borde bära med mig en påse böcker att dela ut. Jag har förfinat min hisspitch som nu lyder: 'Rök är en beroendeframkallande kombination av thriller, fantasy och historisk roman med en nypa skräck. Den är otäck, mångtydig och otroligt fantasieggande.'"
-Shelf Awareness"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)