torsdag 22 september 2016

Hett i hyllan #3

Dags för "Hett i hyllan" igen! På torsdagarna blickar vi mot bokhyllornas olästa böcker, och vad det mer ingående går ut på kan man läsa om hos Bokföring enligt Monika.


Som nummer tre bland de olästa böckerna i bokhyllan sneglar jag lite försiktigt mot H.P. Lovecrafts Skräcknoveller (Vertigo). En sådan där vid-sidan-om-bok. Vill egentligen inte gå vidare in på varför jag slutade läsa efter knappt hundra sidor (och tog bort alla blogginlägg som handlade om texterna/författaren), men skall emellanåt försöka fortsätta läsa någon novell ur denna samling då och då (låt säga i "studiesyfte"). Mer uppmärksamhet kring författaren H.P. Lovecraft eller hans texter kommer det för den skull garanterat inte att bli här på bloggen. Såklart, så här är det (då som nu): Man behöver inte gilla en författares åsikter för att gilla hans/hennes verk, men blir man uppmärksammad på åsikter som känns extremt obehagliga (hade innan faktiskt ingen aning om hur det låg till vad gäller just Lovecraft!), så påverkar det helt klart hur man tolkar och vad man läser in i texterna fortsättningsvis... går liksom inte att komma ifrån. Avskräckt av skräck, jo så kan man uppenbarligen bli, på många sätt och vis.


1 kommentar:

  1. Fick några av hans noveller för ett tag sedan. Har inte läst mycket Lovecraft, men för min del hör det till min allmänbildning. Texterna alltså, inte Lovecraft som person :)

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)