torsdag 29 september 2016

Hett i hyllan #4

Dags för Bokföring enligt Monikas Hett i hyllan igen! På torsdagarna blickar vi mot bokhyllornas olästa böcker.

Som nummer fyra bland de olästa böckerna i bokhyllan finns en pocketbok som efter ett antal försök att få den läst, fortfarande därefter står och "samlar damm": För mycket lycka av Alice Munro.


Det här visade sig bli en sådan bok som allvarligt fick mig att fundera över om det är så klokt att ens försöka ge sig på att läsa böcker av Nobelpristagare i litteratur (Alice Munro erhöll priset 2013). Men detta till trots blir man ju ändå frestad, vilket är riktigt tur. För sanning att säga är ju tyckandet ungefär fifty-fifty även vad gäller pristagares böcker, som kan vara alltifrån superjobbiga till superbra liksom vilka böcker som helst.

För mycket lycka är en samling som består av tio noveller. Borde inte vara så svårt att ge dessa kortare berättelser en andra chans, bara försökt påbörja några stycken men gav upp, kanske i förtid. Får nog bestämt bli en sådan där bredvidläsningsbok framöver, att ha tålamod med en novell lite sådär emellanåt skall man väl stå ut med, även om de är smått tråkiga. ;)

2 kommentarer:

  1. Jag köpte en av hennes novellsamlingar på bokrean förra året, men jag har inte ens provat :)

    SvaraRadera
  2. Har också en bok av Munro som blivit hyllvärmare...

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)