onsdag 28 september 2016

Tematrio - höstfärger i titeln

Just nu: klarröda löv från ginnalalönnen och gula eklöv (+ "fängslande" läsning av Daisy i kedjor...)

Veckans tematrio presenteras som vanligt av Lyrans Noblesser:
"Berätta om tre böcker som har någon av höstens färger i titeln!"

Första boken med "rött" i titeln känns som ett passande val och den är även läst, andra och tredje handlar förstås om textfärgen för boktitlarna - d.v.s. lite mer långsökt - som ännu inte är lästa. Boltons (nyligen hämtad som reserverad på biblioteket) är precis nystartad och Nessers (lånad på obestämd tid från annat håll) väntar i planeringsstadiet för att bli läst, försvarbart därav hämtas beskrivning för dessa två från böckernas baksidor:


Läst:
Stråk av rött
av Elizabeth George
Del 14 av bokserien om kommissarie Thomas Lynley. Efter mordet på Helen (Lynleys hustru) har den sörjande f.d. maken begett sig ut på en vandring längst kusten vid Cornwall. På sin väg träffar han på en död kropp, vid första anblicken tycks det vara en bergsklättrare som har förolyckats genom att falla från en klippa. Lynley bryter sig in i en ensligt belägen stuga (Daidres - det är i denna del av serien de först möts) för att kunna slå larm, för visst är det ett kallblodigt och välplanerat mord det handlar om. Bra tag sedan boken lästes, men minns den som en av de bättre i serien, delvis p.g.a miljöbeskrivningarna.


Pågående läsning
Daisy i kedjor
av Sharon Bolton

"Berömda mördare har fanklubbar. Hamish Wolfe är inte annorlunda. Han kommer att sitta inspärrad resten av livet för att ha kidnappat och mördat tre kvinnor – och får mängder av beundrarbrev varje dag. Han är snygg, karismatisk och har en stor övertalningsförmåga. Hans beundrare är säkra på att han är oskyldig. Och på att han är deras drömmars man. 
Vem skulle gå med i en sådan fanklubb? Maggie Rose är advokat och bästsäljande true crime-författare, lika tillbakadragen som hon är framgångsrik. Hon tar bara de fall hon vet att hon kommer vinna. Hamish vill ha Rose som sin advokat. Han vill att hon ska förändra hans öde. Hon är övertygad om att hon är immun mot den charm som den här sortens man kan besitta.
 Men kanske är Hamish Wolfe annorlunda…"


Kommer att läsa:
Eugen Kallmanns ögon
av Håkan Nesser
"Året är 1995. Spelplats: en högstadieskola i staden K- i det inre av Norrland. Huvudrollsinnehavare: ett antal elever, ett par lärare, en kurator. Samt den nyligen avlidne lektorn i svenska – Eugen Kallmann. Vem var han egentligen? Hur står det till med utredningen av hans död? 
Det är en tid av främlingsfientlighet. Det ritas skeva hakkors på skolans väggar. Det skrivs hotbrev. I en skrivbordslåda hittar någon lektor Kallmanns efterlämnade dagböcker."


Fler höstligt färgglada boktips hittas här!

6 kommentarer:

 1. Har precis läst om Eugen Kallmann och gillade boken!

  SvaraRadera
 2. fin höstlig bild du komponerat! inga böcker jag läst

  SvaraRadera
 3. Vilka vackra höstlöv du hittat!

  SvaraRadera
 4. Spännande boktips :) Tack för dem :)
  Pa tal om hösten så taggade jag dig på min blogg i ett inlägg om höstläsning :)

  SvaraRadera
 5. Har inte läst någon av dessa böcker.

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)