fredag 4 november 2016

Fem favoriter i Oktober 2016

The Cabinet of Miss Magic listar för oktober månad fem favoriter och hon skickar sen utmaningen vidare. Dags alltså att fundera över fem favoritsaker vi gillat under månaden, det kan som vanligt röra sig om allt från böcker (JA!) och film, till godis och prylar. Passa på att tipsa om vad just du var alldeles speciellt intresserad av under föregående månad, länka till Miss Magics inlägg och skriv en liten kommentar om det där.

Här kommer mina fem:


1. Fortsatte bli hemsökt av skräck, rysare och spökhistorier även under oktober månad. Kan man verkligen låta bli att gilla dessa litteraturgenrer? Möjligen, men svårt att förstå. Klassikern Frankenstein: eller den moderne prometeus av Mary Shelley blev så äntligen läst, nytt för i höst var Kalldrag av Markus Sköld, gillade även novellen Grottan av Eva Ullerud. Creepypasta: spökhistorier från internet av Jack Werner var en bok vid sidan om som lästes lite slarvigt, gillade inte allt men många små russin i kakan fanns där att mysrysa till.


2. Favoritförfattare och deckarfavoriter är ju inte så ovanligt, Mankell har varit favorit för många, även för mig. Läste till slut den absolut sista boken i deckarserien om poliskommissarie Kurt Wallander: Handen av Henning Mankell. Har läst samtliga böcker i denna serie böcker och gillat dem alla genom åren.


3. Aldous Huxleys framtidsscenario Du sköna nya värld är bok nummer två (efter Frankenstein) som varit påtänkt att plocka upp länge, det blev dags även för den. Gillade den riktigt bra, trots "Vildens" eviga Shakespeare-citerande! :)


4. Men näe, några prylar blev det inte på loppis som det var tänkt, men böcker... Du sökte en tallrik och fann en bok - du är inte besviken... eller ja, sådär var det väl inte direkt Edith Södergran diktade, men så kan det gå till när en boknörd i behov av nya tallrikar hamnar på ett loppis. Bok skall dessutom skrivas i pluralis, för att vara sanningsenlig. Billiga böcker tycker vi om!


5. Godis i oktober: Sötpotatis och butternutpumpa - mums!


2 kommentarer:

  1. Åh bra fem favoriter :) Frankenstein och Du sköna nya värld är så bra :)
    Åh böcker på loppis är så kul! :D Billiga böcker är aldrig fel :)

    SvaraRadera
  2. Frankenstein läste jag också under oktober :)

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)