måndag 28 november 2016

Spännande i postlådan: GruvdamenLycka är ...

... att bland dagens post finna ett bokpaket!


Att spara på läsgodiset? Nope! Inget alternativ. Skingrar novembermörkret genom att på direkten tända läslampan och sätta tänderna i Gruvdamen av Daniel Svanberg. 😊Romanen tillhör skräckgenren (tycks som läsare alltid hitta tillbaka hem till den genren) och gavs ut av Hoi förlag den 21 oktober i år. Helt nytt och fräscht alltså.


Bokpresentation från förlaget:

"När den hyllade författaren Bergdahl hittas död i sitt townhouse på Upper East Side i New York City rasar Jakob Jonssons värld samman. TV-producenten Jakob är Bergdahls enda arvinge och när han hittar ett gammalt ljudband på sin döda mentors vind får han inblick i ett mörkt förflutet vars rötter sträcker sig långt bak i tiden till Bergslagens djupa skogar. På det knastriga bandet hörs hur två barn mördas.

När Jakob beger sig till Sverige för att nysta i Bergdahls förflutna rullas den gamle författarens smärtsamma barndom upp. Den ensamma uppväxten på barnhem, sadismen och de täta granskogarna precis runt knuten. Och Gruvdamen. Maja. Hon som vill ha kött.

Kort därpå blir Jakobs liv ännu mer förvirrat. Under sitt besök i Sverige kopplar det där mörka och onämnbara som vilar i skogen grepp om honom. Det vägrar att släppa taget. Samtidigt börjar de döda att komma tillbaka ..."

Tack för recex Daniel Svanberg och Hoi förlag!


1 kommentar:

  1. Så bra att du läser den med en gång, jag är väldigt nyfiken på vad du ska tycka :)

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).