måndag 28 november 2016

Tematrio - Resor

För veckans tematrio, presenterad av Lyrans Noblesser, gäller följande:

"Berätta om tre böcker som innehåller någon form av resor!"

En något udda sammansatt mix av böcker:Dracula av Bram Stoker:

Engelsmannen Jonathan Harker reser (på uppdrag av en advokatfirma) från London och sin kära fästmö Mina Murray, till Transsylvanien och klienten Greve Dracula. Greven ämnar nämligen bosätta sig i England. Jonathans resa blir både lång och kantad av faror, ju längre österut han far ju fler varnar honom för att fortsätta sin resa. Ja, sen har vi förstås själva grevens lite speciella resa till England och så småningom även hans flykt tillbaka till Rumänien, då som villebråd med Van Helsing-gänget i hasorna.
Åh, det där blev lite hastigt och lustigt beskrivet... men ja, på ett ungefär sådär, blir ju sammantaget ganska mycket farande hit och dit för de levande och halvdöda vilka befolkar Stokers välkända klassiker.


Levande bilder från andevärlden av Lena Ranehag:

Som medium berättar Lena Ranehag bland annat om sina astralresor, om sin medfödda förmåga att låta själen sväva iväg och lämna sin fysiska kropp. På de olika astrala planen skall det enligt Ranehag finnas andliga guider som vägleder, beskyddar och undervisar "själsliga och andliga resande".
Astralresor till högre dimensioner, mellan olika astralplan... okända "platser" och sätt att resa för mig och för de flesta andra. Ganska genant att erkänna det på något vis är rätt intressant att läsa om. Det okända är klart fantasibefrämjande, det både lockar och skrämmer. Kan varken tro på eller förneka sådant som fortfarande står utanför det vetenskapligt bevisade, men visst är det spännande!


Nostradamus försvunna profetior av Mario Reading:

Jakten på Nostradamus försvunna strofer kräver en resa genom mänsklighetens förflutna och in i den förutspådda framtiden. Den som finner stroferna får förutom sin stora belöning en chans till att förhindra jordens undergång. Adam Sabir, författaren med dalande karriär, och Achor Bale, medlemmen i ett uråldrigt hemligt sällskap, tar båda upp jakten genom en labyrint av gåtor. "En dödlig konspiration, en uråldrig hemlighet. Nostradamus skrev 1000 strofer med profetior. Endast 942 har återfunnits. Vad har hänt med de försvunna stroferna och vilka profetior innehåller de?".
Visst låter det lockande, men blev inte så vidare värst imponerad av boken för det.


7 kommentarer:

  1. Hurra för Dracula! En av mina favoritböcker alla kategorier :)

    SvaraRadera
  2. Dracula är en favorit. Mycket förtjust i filmatiseringen med Winona Ryder och Keanu Reeves också.

    SvaraRadera
  3. Intressant trio. Tack för tipsen.

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)