onsdag 28 december 2016

Dagens bokpost: Alfa och omega + en bonusbok!


Alfa och omega av Oskar Källner

...och en liten extra överraskning, klassikern:

Tidsmaskinen av H.G. Wells


Lilla julafton för mig i postlådan idag - trevligt! Ännu inte läst något av Oskar Källner, så det skall såklart bli extra spännande att få läsa dessa sju noveller i Alfa och omega, boksläpp den 30 januari 2017. Texten längst ned på bokomslagets framsida kan jag såklart inte förneka gjorde det hela om möjligt ännu mer intressant... en riktigt fin blurb av fantastikens - enligt mig - absoluta toppenförfattare:

"Oskar Källner rör sig skickligt i science fiction-landskapet
och imponerar med visionärt djup och fängslande öden" 
– Kristina Hård

Fafner Förlag om den nya novellsamlingen Alfa och omega:

"Sju noveller som kryssar mellan science fiction och skräck, som vandrar genom parallella världar till universums slut och bortom.

För snart två år sedan släpptes Oskar Källners första novellsamling Munins skärvor. Den fick ett fantastiskt mottagande och blev bland annat utsedd till årets bok och årets novellsamling. Nu är det dags för uppföljaren: Alfa och omega. Den innehåller bland annat novellerna Vid världens ände som vann första pris i Duo Ditos SF-novelltävling Framtidsnovellen, samt den prisade långnovellen Tills tiden skiljer oss åt.

Noveller som ingår:
Vid världens ände, Tills tiden skiljer oss åt, Jormungand, Memento Mori, En sista kyss farväl, Stockholms drottning, Gamma"

I bokpaketet fanns ytterligare en bok, vilken härlig överraskning med en scifi-klassiker som bonus! H.G. Wells Tidsmaskinen har jag faktiskt inte läst, men ser jättemycket fram emot att få läsa. Denna nu nyöversatta (av Oskar Källner) klassiker släpps som pappersbok, e-bok och ljudbok den 2 januari 2017.

Fafner Förlag om H.G Wells klassiker Tidsmaskinen, nu i nyöversättning:

"Det här var inte vad han hade väntat sig.

Uppfinnaren från London har anlänt till en avlägsen framtid. Omedelbart blir hans tidsmaskin stulen. Strandad i en värld fylld av mirakel och förfall söker han efter en väg hem och finner en dold ondska.

Tidsmaskinen gavs ut första gången 1895 och är en av de största science fiction- klassikerna. Här ryms både ett vilt äventyr och en skarpsinnig reflektion över människans hjärta och drivkraft.

H.G. Wells (1866-1946) ses i allmänhet, tillsammans med Jules Verne, som en av science fiction-genrens förfäder. The Time Machine släpptes första gången 1895 och är en av de stora föregångstitlarna inom genren. Det var med den som H.G. Wells etablerade tidsmaskinen som koncept, något som har kommit att användas oräkneliga gånger sedan dess."


Tack för recex Oskar Källner och Fafner Förlag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).