fredag 2 december 2016

"Trojanerna" av Lova Lovén

Trojanerna av Lova Lovén. Swedish Zombie:

"ÖVER 300 DÖDA I MASSAKER PÅ HÖGSTADIESKOLA I MALMÖ

Så lyder rubriken i en lokal nyhetstidning, och händelsen är startskottet på en rad liknande katastrofer runtom i Malmö.

I Sverige.

I världen.

Trojanerna är en berättelse ur tre kvinnors perspektiv, om relationer i en modern apokalyps, ett samhälle som smulas sönder av paranoia och en odefinierbar fiende som våra krisförberedelser inte kan skydda oss mot. En präst, en kommunikatör och en telefonoperatör på SOS Alarm … mot det smygande hot som är trojanerna."

Några frågor:

Har du sett The Thing (skräckfilm från 1982) och menar som många andra att det är en av de mest otäcka filmerna som gjorts genom tiderna?

Tycker du även att det är riktigt läskigt, då det gradvis alltmer anade hotfulla integreras i en vanlig trygg vardaglig miljö, bland de för karaktärerna nära och kära, eller kanske bland deras arbetskamrater?

Skulle du också gilla att få udda tankeställare, genom oväntade perspektiv vad gäller t.ex. informationsflöde, modern kommunikation (sociala medier etc.) och ett samhälle i en större kris som inte ens går att föreställa sig, ett alldeles extremt utmanande framtidsscenario bortom sans och förnuft, vida överskridande vad samhällsskydd och beredskap kan bemästra?

Svarar du ja på någon av frågorna ovan, då anser jag nog att du bör läsa Lova Lovéns skräckroman Trojanerna. Annars: läs den bara för den rysliga spänningens skull!

Brukar normalt inte läsa e-böcker så intensivt, ljuset på läsplattan är liksom inte så barmhärtigt för ögonen. Men, men... vissa böcker är svårt att låta bli hetsläsa med lite smått röda ögon i slutfinalen, det får man ta, så var det denna gång. Riktigt effektiva spänningsromaner sporrar hela tiden läsaren att läsa vidare för att få förklaringar till det som händer. Här lyckas den effekten med 100%.

Betyg: 4/5

Andra bokbloggare om Trojanerna:
Bokhuset

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).