lördag 17 december 2016

Vem är du i Disneys värld?


Läste Lyrans utmaning i går kväll och kände det blev en alltför knepig nöt att knäcka på egen hand. För så här skriver Lyrans Noblesser:

"Jag ska ju fira en annorlunda jul i år och det kommer ju att bli en del Disney-relaterade äventyr. Så därför byter jag glatt utmaningstyp och väljer en vem-är-du igen. Så vem av alla Disney-figurer är du? Välj en du är lik eller en du skulle vilja vara. Det finns ju rätt många att välja mellan."

Dags för sådana där Disney-personlighetstest, sagt och gjort. Blev man klokare, trots två test? Icke! Känner heller inte till någon av dessa tre Disney-figurer, som man då alltså skall vara lik: Ariel, Mulan och Jasmine... Men man fick ju beskrivande förklaringar till i varje fall:


Expressens Det definitiva Disney-personlighetstestet – vilken figur är du?:
"Du är 40% Ariel och 60% Mulan
Du har ett starkt behov av att använda dina färdigheter i ledarskap och att ha ett personligt oberoende. Du fokuserar hellre på stora, viktiga frågor och delegerar detaljerna till andra personer. Du kan dock visa dig ha oanade resurser när det behövs.
Du tenderar att fokusera på speciella mål och att få ur dig mängder av kreativa nya idéer. Du är också väldigt bra på att göra verklighet av dessa idéer."

Nyheter24's Snabbt test: Vilken Disney-karaktär är du mest lik?:
"Jasmine!!
Du gillar det vackra i livet, äventyret och kärleken. Men försöker man sätta sig på dig blir du förbannad. Ingen ska få ta dig för givet!"

Ett quiz som gick lite utöver utmaningens inriktning, men som ändå var rätt roande att göra, sådär på en gång, när man för stunden ändå återuppväckt lite barnasinne; Vilket är Ditt Disneykraftdjur?:
"Rådjur: Många begår misstaget att se på detta djur som alltför banalt, men inget är längre bort från sanningen, som vi ser hos "Bambi" och hos de andra representanterna för ditt Disneykraftdjur, rådjuret! Empatisk, sentimentalt lagd och väldigt naturlig - du är först och främst Jordens barn. Du hör hemma i naturen, och om du stannar inne för länge kan du känna dig fången eller otillräcklig. Detta sagt påverkas du även mycket av din omgivning - "stämningen" på platsen eller i rummet påverkar dig direkt, vilket gör att du ofta omger dig med positiva, optimistiska människor. Livet är för kort för att göra på något annat sätt, inte sant?"
...en tydlig träff där, på fullt allvar. Längre tid utan naturvistelse finns liksom "inte med på kartan".


Det här var ju ganska kul! 😜 Utmaningen hittar du här.


4 kommentarer:

  1. Jag hade redan valt men gjorde ändå ett sånt där test. Resultat: Ariel. Tyckte inte det var rätt så jag höll fast vid mitt spontanval!

    SvaraRadera
  2. De där testerna måste jag också göra! :) Du hittade svenska varianter, alltså? :) Jag gjorde engelska. Kraftdjuret låter som kul test! :D

    SvaraRadera
  3. Att ta de där testen är lite som att läsa horoskop - man hittar nästan alltid åtminstone en bit som passar :)

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).