söndag 22 januari 2017

Vinter med Kulturkollo #minus


Dagens hashtagg: #minus


Blev erbjuden Arton grader minus av Stefan Ahnhem och Kemisten av Stephenie Meyer som recex. Tackade naturligtvis ja till dessa, men fick dem aldrig (kanske hittade förlaget någon proffsigare bokbloggare att skicka dem till). Hur som haver, inte särskilt putt för det, bokbloggar på mitt eget sätt och gör det ju endast för nöjes skull utan anpassning till något försök förbi det amatörmässiga. MEN... är fortfarande nyfiken på hur Ahnhem skriver, kanske blir det ett bibliotekslån så småningom för att ta reda på saken. Gillar att böckerna i serien kan läsas fristående!


"Hur mycket av en människas liv kan man stjäla?

En bil kör ut över kajkanten i Helsingborgs hamn efter en våldsam biljakt. Allt pekar på att det var en olycka, men när föraren, en it-entreprenör som gjort sig en förmögenhet på mobilspel, obduceras visar det sig att han redan varit död i två månader
då han hållits nedfryst.

Det är vår och nästan två år har passerat sedan händelserna i Offer utan ansikte. På Helsingborgs kriminalavdelning har det varit ovanligt lugnt. Fabian Risk har kunnat ägna det mesta av sin energi åt att lappa ihop sin familj. Men även om varken han eller någon av hans kolleger skulle säga det högt börjar de bli uttråkade, och när det märkliga fallet med den nedfrusna miljonären landar på deras bord känner de alla samma sak: Äntligen händer det något.

Rakt över sundet har Dunja Hougaard tvingats ta på sig uniformen igen i sitt nya jobb som ordningspolis i Helsingör. Men när en hemlös utsätts för en så pass brutal misshandel att han avlider kan hon inte hålla sig från att dra igång en egen utredning där spåren snart leder till Helsingborg.

Fabian och hans team kämpar mot klockan i en utredning där ingenting visar sig vara som det ser ut. Snart vågar han inte längre lita på sitt eget omdöme, och finner de inte lösningen kommer snart nästa offer att hamna i frysen.
Arton grader minus är en gastkramande och suggestiv kriminalroman om jakten på en iskall mördare. Det är den tredje fristående delen i serien om Fabian Risk efter de internationella succéerna Offer utan ansikte och Den nionde graven."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)