onsdag 8 mars 2017

15 frågor om vårvintern - en enkät konstruerad av Johannas deckarhörna

Vad passar väl inte bättre idag än att besvara en vårvinter-enkät ihopsatt av Johannas deckarhörna.
För ja, tyvärr kom vintern tillbaka och så här såg det ut idag:


Så, när till och med snödropparna närmast huset begravts i snö kan man väl försöka svara på följande:


Semlor eller våfflor? – Varken det ena eller andra. Våfflor (t.ex. dom här) skulle man nog kunna svara, men våffeljärnet gick helt oprovocerat i två delar häromsistens, och med lödda eltrådar blottade vill man inte gärna steka våfflor.

På spåret eller Sveriges mästerkock? – Varken det ena eller andra, hellre en bok.

Bokrea eller pocketkampanj? – Har nog faktiskt blivit för "sparsam" för att handla på bokrea, pocketböcker är billigare än bokreaböcker. Och som snål rospigg kan det nog tänkas att man då hellre faller för extremt billiga pocketböcker, såvida man inte bara använder pocketkampanjen som inspiration för vidare lån av böckerna på bibliotek. Går ju det med!

Längdskidor eller alpint? – Förut var det längdskidor, men sen kom annat emellan och skidorna ligger i sitt fodral på loft och samlar damm. Så nej, varken det ena eller andra, inte ens på TV.

Bokaktuella Camilla Läckberg (Häxan) eller Birgitta Ohlsson (Duktiga flickors revansch)? – Läst ett par böcker av Läckberg, inte superimponerad men skulle faktiskt kunna tänka mig att prova läsa Häxan.

Tulpaner eller snödroppar? – Snödroppar är anspråkslösa tuffingar som kräver så yttepyttelite våraning för att blomma. Tulpaner är kräsnare och grällare, vill synas och ta plats i rabatterna. Väljer snödroppar!

Vasaloppet eller Oscarsgalan? – Återigen: Varken det ena eller andra, hellre en bok. (Inte så konstigt att man får så många böcker lästa).

Långkok eller hämtpizza? – Långkok! Utan tvekan (aldrig någonsin hämtpizza). I 💗 my Crockpot!

Klassiker eller nyutkomna böcker? – Både och, kan inte välja varken det ena eller andra.

Melodifestivalen eller P2-konsert? – Varken det ena eller andra (fungerar helt enkelt inte längre), hellre en bok.

Pollenallergi eller blixthalka? – Nej, nej. Ingen erfarenhet av pollenallergi, men har stort behov av att vara ute med mina kära hundar, så kan tänka det vore rent förfärligt att ha sådan allergi. Vill ju sen absolut inte ha blixthalka heller...

Böcker som utspelar sig i Paris eller i London? – London! Utan tvekan. Har aldrig varit i Paris eller Frankrike över huvud taget.

Ishockey eller bandy? – Varken det ena eller andra. Sjukt svårt för alla lagsporter och har alltid haft. Vet ju egentligen att man inte "får" tycka så, men straffbart är det ändå inte.

Bokaktuella Jo Nesbø (Törst) eller Johannes Anyuru (De kommer att drunkna i sina mödrars tårar)? – Känner inte alls till Anyuru och tror eventuellt Nesbøs böcker är för "hårdkokta" för min smak.

Blåmesar eller domherrar? – Blåmesar finns det gott om här. Verkar som fredliga fåglar som samsas om maten. Domherrarna är mer ryiga när de dyker upp vid fröstugan, iofs väldigt vackra i flock när man möter i skogen. Men blåmesar får bli mitt val.


Vill du också svara på enkäten så finns den här.


8 kommentarer:

 1. Visst får man föredra böcker före både det ena och det andra. 😉 Roligt att läsa dina svar ändå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det var då för väl att man får det. :D

   Radera
 2. Vi köpte en crock-pot innan jul och den är helt fantastisk :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att många upptäckt fördelarna.

   Radera
 3. Jag kunde svara på en del sportfrågor då jag har en sporttokig sambo! Blir en hel del tillfällen då han ser på sport på tv och jag sitter och läser. Då råkar man få i sig lite sport på det sättet =) Jag älskar också den lilla, oansenliga men tuffa snödroppen. Blir som ett barn på julafton, nästan, när jag får syn på den första!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo visst är det något alldeles speciellt med det där allra första, snödroppar, tussilago och blåsippor... ;)

   Radera
 4. Snål som en rospigg - vilket härligt uttryck :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Vojne vojne, vad månne jag nu ställt till med o satt i rullning?! :D

   Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)