onsdag 8 mars 2017

Chai latte och en titt i Galadriels spegel för den som bävar


   "Luften var blickstilla, sänkan mörk, alvdrottningen vid sidan högrest och blek. - Vad skall vi se efter och vad är det vi får se? frågade Frodo, full av plötslig bävan.
   - Jag kan befalla spegeln att avslöja många ting, sade hon. Några kan den visa det de önskar se, fast spegeln visar också oombedda saker, och de är ofta märkligare och mer gagneliga än dem man önskar få se. Vad du själv kommer att skåda, om du lämnar åt spegeln att välja, det vet jag inte. För den förtäljer både om det som varit och det som sker och det som skall hända i framtiden. Men vilketdera det blir man får se, det kan inte ens den visaste på förhand veta. Nå, vill du se i den?" 
Ur Härskarringen: Sagan om ringen - Andra boken; "Galadriels spegel" (J R R Tolkien)

Framtiden, det som varit, det som sker... Titten avslöjar troligen att man skulle ha föredragit en kopp svart kaffe framför betydligt mesigare chai latte (örtte av friggs kryddig chai + mandelmjölk). 😔 Bron vid Khazad-Dûm är dock passerad, och med balrogen försvann Gandalf. Sällskapet har vandrat vidare mot fagra Lothlóriens skogar, följer Haldir till Galadrims stad där kung Celeborn och drottning Galadriel härskar över Lórien.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)